FUNDATIA IOAN BARBUS

Marius Bostan la aniversarea a 90 de ani de PNȚ: Drumul nostru e cu lumea anglo-saxonă

Marius Bostan, fost membru al Ligii Studentilor, sef al Clubului de la Matematica al TUNT, Presedinte al TUNT 1993-95 si Secretar General al Organizatiei de Tineret a PNTCD, antreprenor si fost Ministru, a vorbit sâmbătă, 15 octombrie 2016, la aniversarea implinirii a 90 de ani de la infiintarea Partidului National Taranesc, eveniment organizat de Asociatia Clubul National-Taranist, la Muzeul Taranului Roman.

Inaintasii PNT au luptat pe front in cele doua razboaie mondiale, au realizat Marea Unire, in vreme de pace au luptat prin parlamentarism, au tinut vie flacara credintei in inchisorile comuniste, au luptat pentru Basarabia, au si adus-o acasa. Dupa revolutia din 89, ideile bune si ceea ce am promovat noi in PNT a invins, Romania a intrat in NATO si UE, am obtinut respectul proprietatii private. PNT-ul din 90 era singurul partid anti-rus listat la ambasada sovietica.

Daca ne uitam la sondajele de opinie, observam ca romanii cred in Dumnezeu, proprietate, familie, valorile fundamentale, in aceste patru principii ale PNTCD. Pe de alta parte, sondajele de opinie arata increderea in Biserica, armata, DNA, eu va spun ca toate aceste lucruri sunt legate intrinsec de principiile fondatoare ale PNT.

Tineti cu poporul ca sa nu rataciti” spunea Simion Barnutiu, unul dintre liderii Revolutiei de la 1848.

Civilizatia crestina este amenintata de ateismul militant marxist, pe de o parte, al islamismului, dar un pericol vine si dinspre Rusia, care sub aparenta ortodoxiei, in fapt, unele secte propovaduiesc deja chipul lui Vladimir Putin ca salvatorul crestinismului. Un fals absolut! Acestia propovaduiesc ca Moscova este A Treia Roma.

Cineva a vorbit aici de Mihalache si Camasile Albe. Trebuie spus ca acest lucru a aparut drept contrapartida la Camasile Verzi.

Trebuie spus ca inaintasi ai partidului nostru au fost omorati de legionari. Lucrurile astea trebuie spuse pentru ca s-au facut erori in istorie care din pacate au fost prea putin discutate.

Trebuie vorbim despre patriotismul luminat, pentru ca e vorba de Romania suverana, o Romanie a dezvoltarii economice, care este in stransa legatura cu occidentul, nu cu Rusia, si este in legatura cu credinta noastra crestina care este baza dezvoltarii economice a occidentului. Libertatea este baza dezvoltarii economice occidentale.

Toata civilizatia occidentala este construita pe principiile civilizatiei iudeo-crestine.

Noi facem parte din occident si asta e foarte important.

Avem nevoie de o armata puternica, de o armata interoperabila cu NATO, vin vremuri grele, din pacate.

Aseara mi-am notat un citat din Iuliu Maniu, din 8 ianuarie 1946, un mesaj catre romani:

“Tot patriotismul, toate actiunile voastre cetatenesti, toata dragostea voastra trebuie sa fie stapanite de gandul ca prin imensa jertfă a Statelor Unite ale Americii a fost desrobit de două ori Ardealul nostru, si mai ales, ca in lupta noastra pentru libertate si democratie, pe care trebuie sa o mai ducem cu totii, nu vom putea birui, fara de sfatul si ajutorul acelei mari si nobile tari care e simbolul libertatii si al democratiei adevarate.”

Asta a spus Iuliu Maniu.

Toti oamenii, tineri si batraini, mai bogati si mai saraci, trebuie sa aiba sanse egale. Un stat de drept in care este respectata legea, iar hotii si plagioatorii nu mai pot fura, ca oligarhii rusi. Asta se intampla, din pacate, si in Romania. Vedem ca parlamentul e la cele mai reduse cote ale increderii. Parlamentul e baza democratiei, e nevoie mai mult decat oricand de democratie si de libertate.

Actiunea noastra continua pentru ca o parte a romanilor au plecat din tara alungati de de mineri, de regimul Iliescu, sau inainte de 89, de regimul impus de sovietici.

Drumul nostru este, in continuare, cu lumea anglosaxona. Fac aceste reveniri pentru ca sunt importante. Am vazut pe unii care se dau national-taranisti si propovaduiesc ideea unui stat tampon aflat intre est si vest. Acesti oameni au trecut linia rosie. In momentul in care treci linia rosie, in care spui lucruri care sunt asemanantoare, nu esti taranist.

Acesti oameni se auto-exclud.

Nu ne putem alia cu formatiuni care fac jocul rusilor. Nu ne putem alia cu PSD sau cu alianta asta… Alianta Noastra.

Aceasta este linia rosie.

Cred ca putem reconstrui partidul, dar ne va lua cativa ani, pornind de jos in sus, din fiecare judet.

Discursul a fost publicat in retelele sociale cu urmatorul comentariu:

Dacian Cioloş e un ardelean cinstit din Zalău, de lângă Bădăcin de unde era și Iuliu Maniu. Eu votez ca Dacian Cioloș să-și continue proiectele după alegerile următoare, cu un Guvern cinstit și profesionist. Chem pe toți prietenii să înceapă acțiunea hotărâtă, să atingem acest obiectiv. Steagurile au fost ridicate!

La întâlnirea de aniversare a 90 de ani de la fondarea PNȚ am avut o intervenție despre actualitatea și necesitatea principiilor în politica de azi. Înaintașii, eroii din PNȚ m-au inspirat și mi-au dat energie pentru drumul personal. Am reușit și ideile noastre au învins, suntem în UE și NATO, avem economie de piață, o ordine a proprietății private și o țară în dezvoltare. Partidul este un mijloc, nu un scop în sine. Trebuie să recunoaștem că o parte din problemele țării s-au rezolvat și mulți dintre noi și-au văzut de cariere, de profesii, de familii, au construit afaceri și au avut inițiative civice. Ne mobilizăm când țara este în pericol. În perioada din anii ’90 am fost cel putin 36.000 de membri la nivel de tineret și pentru că eram vârful de lance în lupta anticomunistă și cu stafiile trecutului recent, care se încăpățâna să reziste. Eram inspirați de lupta înaintașilor noștri. În fiecare centru universitar erau grupuri foarte active ale TUNȚ.

Actualitatea principiilor care i-au animat pe înaintașii noștri este din ce în ce mai evidentă. Încrederea în Biserică, Armată, DNA, statul de drept și în apartenența la spațiul occidental este peste 70%. Simion Bărnuțiu spunea în 1848 “Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți”!

Fundația Ioan Bărbuș

Fundația Ioan Bărbuș

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian