FUNDATIA IOAN BARBUS

De la Marx la Mohamed – Rusia și terorismul islamic

Anca Cernea: Problema Orientului Mijlociu e un film care prezinta, in 5 minute, care e de fapt problema Orientului Mijlociu, de ce nu se poate solutiona problema de atitea zeci de ani si de ce in fiecare seara la stiri apar noutati despre conflicte si tensiuni. E vorba de un film realizat de Prager University. Dennis Prager e un cunoscut autor conservator american, el gazduieste si emisiuni de radio, scrie si tine conferinte, pe teme politice, istorie, religioase, economice. Noi am tradus acest film si l-am pus pe blogul nostru acum un an, cu acordul autorilor, si credem ca e important, pentru ca atitea detalii risca sa creeze confuzie. In acest filmulet lucrurile sint explicate foarte simplu si exact la esenta. Multumim Prager University.

Alexa Ionescu: Spune-mi Anca, este vorba aici de o metoda de promovare a unei politici ce tine doar de lumea araba, sau e ceva ce tine de geopolitica?

Anca Cernea: O sa ma refer la un articol recent pe care l-a publicat Generalul Ion Mihai Pacepa pe World Net Daily, semnalat de colegul nostru, George Daniel, un articol deosebit de important si de interesant si recent (puteti citi artiolul aici: A NEW COLD WAR), cred ca asta e cea mai corecta forma de a pune problema.

Generalul Pacepa sustine ca tot acest conflict din Orientul Mijlociu este o forma de continuare a Razboiului Rece. Are si motive sa spuna asta, motive istorie, este vorba de acea faimoasa intilnire pe care a avut-o cu Andropov in anii 70 in care i-a spus ca lumea araba trebuie sa fie transformata mediu de cultura al unei tulpini de bacterie deosebit de virulenta a marxism-leninismului, care combinata cu antisemitismul traditional sa dea o arma extrem de agresiva impotriva Ocidentului, sa ridice miliarde de oameni impotriva Americii si a Israelului, convingindu-i ca evreii domina lumea, trag sforile prin intermediul Americii, traducind de exemplu acea faimoasa poveste „Protocoalele Inteleptilor Sionului” care a fost tradusa in toata limbile, si in araba. Pacepa povesteste cum aceasta carte a fost distribuita in toata lumea araba si a convins populatii intregi care si asa nu erau foarte prietenoase fata de evrei, i-au convins ca e un pericol iminent si grav. E un plan care decurge de multa vreme care s-a nascut cel putin de la aparitia „Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei”, dar lucrurile sint mult mai vechi.

Daca avem timp vreodata, putem sa discutam despre originile naziste ale Fratiei Musulmane, aceste colaborari directe cu nazismul pe care le-a avut si faimosul muftiu al Ierusalimului, Haj Amin al-Husseini, care a avut retele care mai apoi au fost preluate de rusi, pe care le-au valorificat impotriva Israelului (puteti afla detalii de aici: Istoria cu susul în jos). Sint multe decenii de conflicte de povestit, atacul arabilor din 1948, razboiul de 6 zile din 1967, condus de Egiptul care pe atunci era foarte strins legat de URSS. Sint o multime de relatari ale experitlor, insuficient cunoscute, care spun ca au fost niste metamorfoze ciudate printre ideologii arabi, care deodata au trecut de la marxism la islam.

Alexa Ionescu: „Sa aducem aminte ca aceasta mare nebunie a inceput in ’67, cind a venit Andropov ca sef al KGB-ului, iar in ’68 a inceput o inflorire a miscarilor extremiste teroriste, ETA, IRA, Brigazile Rosii, MIR din Cile, ELEN din Columbia, chiar Che Guevara personal a condus acolo. Asta face parte din strategia KGB-ului in Razboiul Rece, despre care vorbeste si Pacepa in articolul de acum 2 zile pe care l-ai pomenint.”

Tinem sa multumim Prager Unievrsity pentru acordul de a difuza acest filmulet de 5 minute.

Pentru citirorii care folosesc Facebook, Prager University va roaga sa dati un „like” paginii lor.

Vedeti si Prager University: Problema Orientului Mijlociu.

Anca Cenrea: Mai vorbise si in articole mai vechi, din pacate nu li s-a dat importanta meritata. Noi avem pe blogul nostru articole traduse ale lui William Jaspers, care a scris despre adevaratii sponsori ai terorismului, „Papusarii de la Moscova”, va invitam sa il cititi la noi pe blog (il puteti citi aici), o multime de data care confirma toate aceste lucruri pe care le spunem. Pentru cine e interesat de detalii mai multe, pentru bibliografie istorica, recomandam un articol mult mai solid scris de un finlandez, Antero Leitzinger, care se numeste Roots of Islamic Terrorism: How Communists Helped Fundamentalists.”

Alexa Ionescu: „Acest articol este o intrega istorie, cronologie a acestor miscari islamiste, legatura cu URSS, cu KGB-ul de fapt si de drept […] de unde ajunge la concluzia ca totul tine de lupta pentru putere…”

Anca Cernea: „Da, tine de revolutia mondiala, aceasta nebunie comunista, care in ziua de azi pare sa isi fi schimbat oarecum forma. Acum oficial Federatia Rusa nu lupta pentru instaurarea comunismului pe plan mondial… Lucrurile sint acum in curs de a fi formulate de un alt ideolog, Alexandr Dughin, care e autorul noii ideologii eurasiatice (citeva ideile lui Dughin, aici), pe care o preda deja de multi ani in academii militare din Rusia si o multime de scoli de inalte studii politice, si deja exista o numeroasa elita ruseasca pe care o vezi vorbind in termenii lui Dughin. Fenomenele culturale nu dau neaparat roade pe loc, dar e vorba de o ideologie extrem de agresiva, extrem de ostila occidentului, si mai tirziu probabil ca se va manifesta si sub forma de violenta directa. Unul dintre ingredintele lui Dughin in strategia lui de distrugere a Occidentului este islamul, insista foarte mult pe islam, si de fapt asta e o mostenire.

Sint o multime de lucruri in filmulet pe care le putem discuta mai amanuntit, si anume faptul ca nu a existgat un popor arab palestinian. Cuvintul „palestinian” nu a fost folosit pentru a desemna o populatie araba niciodata pina in anii ’60. Cuvintul „palestinian” exista din antichitate dar de obicei descria evrei, locuitori ai acestui teritoriu care se numeste Palestina. Dar cuvintul „palestinian” care sa desemneze „arabi” a inceput sa fie folosit cind s-a dezoltat aceasta strategia de PR, si s-a inventat o natiune care nu exista.

Acesti arabi sint la fel de arabi ca sirienii, libanezii, iordanienii, nu e o alta natiune, „natiunea palestiniana” […]

Acesti refugiati „palestinieni” sint tratati cu totul altfel decit orice alti refugiati din istoria lumii, pentru ei se fac cheltuieli extraordinare din fondurile ONU, la care contribuie in cea mai mare masura Statele Unite. Sint oameni care traiesc din sustinerea contribuabilului american. Sint niste lucruri care, chiar fara sa stii ce a spus Pacepa, te fac sa te intrebi de unde atita ura pentru cei care te hranesc.”

Alexa Ionescu: „Palestinienii spun ca evreii au invadat teritoriul, care nu era al lor.”

Anca Cernea: „Depinde cit de departe te duci in istorie. Acolo nu a existat un stat palestinian, cum zice Dennis Prager in filmulet, a existat un tinut care a fost sub controlul Imperiului Britanic, inainte de infiintarea statului Israel. Inainte a fost acolo Imperiul Otoman. Pe vremea Imperiului Britanic si Imperiului Otoman nu s-a auzit de Organizatia pentru Eliberarea Palestinei, nu a existat un Arafat care sa treaca drept un erou in arena internationala, el fiind de fapt un terorist in slijba KGB-ului. Aceasta demnitate nationala ranita nu sa manifestat pe vremea Imperiului Britanic sau Otoman, si deodata a aparut dupa infiintarea statului Israel.

Toata lumea stie, si asta e un lucru foarte simplu de verificat – Israelul este singurul stat democratic din acea regiune, singurul stat in care pur si simplu exista domnia legii si statul de drept. Arabii sint reprezentati Kneset, exista acolo deputati arabi. Populatia araba a Israelului este cea mai libera, oamenii aia sint cei mai liberi dintre toti arabii care exista in regiune. Din milioane si milioane de arabi, foarte putini se bucura de libertatea de care se bucura arabii din Israel. De aici trebuie sa pornim. Un mic statulet democratic si normal este inconjurat de dictaturi si de barbarie. Iar nu se explica atita propaganda si ura, se explica bineinteles printr-o propaganda in care se baga bani de decenii.

Alexa Ionescu: „Mai e un articol „Ayatollahul Putin”, un interviu luat unui fost agent al KGB care a devenit intre timp unul dintre cei mai duri critici ai acestuia… In acest interviu el explica ce se intimpla in Iran la ora actuala. A tinut o prelegere din 2006 despre un discurs al generalului Leonid Serbasin privind Iranul, si vreau sa spun ca sint 5 puncte:

1. Iranul justifica bomba nucleara pentru a nu se intoarce la statului de semicolonie a Statelor Unite (suna cunoscut, niste „ayatollahi uslamist” care se temeau de Departamentul de Stat al SUA, dar nu se temeau de Vocea Rusiei sau China);

2. SUA ofera in mod intentionat traduceri gresite a ceea ce Ahmadinejad spune despre Israel (nu spuneau la fel „uslamistii”?)

Anca Cernea: „E o chestie de dependenta directa de Hezbollah si Iran, si intre Iran si Moscova. Am mai vorbit despre armamentul confiscat de israelieni in razboiul din 2006, armament livrat catre Siria de o fabrica ruseasca. E foarte clara contributia ruseasca la contructia reactoarelor iraniene, sau ayatollahul Khomeini a fost un aliat fidel Moscovei.

E interesant de observat ca in si jurul lui Khomeini au existat comunisti, marxisti-leninisti care deodata si-au lasat barbi. Un fenomen universal, sa intilneste in foarte multe locuri, unde indivizi care umblau in uniforme cu insemne comuniste citind din Marx, Engels si Lenin, deodata isi lasa barbi si incep sa vorbeasca de profeti si de Coran, de lucruri sfinte. Lucruri sfinte, adica in intelesul lor, sa ii omorim pe evrei si pe occidentali.

Cum arata si Jaspesr, sint lucruri putin cunoscute, rusii in vremea comunismului au comis atrocitati ingrozitoare, necunoscute, impotriva populatiilor musulmane. In plus, sint atrocitatile cumplite ale Rusiei in Cecenia, in care au murit zeci de mii de civili. Relatari cumplite despre situatia dintr-un centru de detentie din Cernokozov, absolut infiorator. Oameni mutilati si batuti pina isi dadeau duhul. Asta sint niste chestii care nu exista in istoria recenta a Occidentului. Asemenea atrocitati niciodata nu au comis americanii impotriva arabilor. Normal ar fi, daca esti musulman si iti pasa de religia ta si de fratii tai, sa fim realisti, cine i-a chinuit, cine a omorit, probabil milioane, de la infintarea URSS?

Alexa Ionescu: Adu-ti aminte de anii 68-70, anii 60 mai ales, cind erau foarte implicati in Afganistan.”

Anca Cernea: „O varianta care venea prin Occident – ca acolo sint o multime de lupte, grupari concurente si in general ostile rusilor, asta stiam noi, si se pare ca CIA a sustinut cel putin o parte dintre aceste grupari. De fapt CIA a avut o minima prezenta acolo, marile experimente de fapt le facea KGB-ul[…]

Lucrurile sint mai grave acum. Cum simtim si noi in Europa de Est, Iraelul simte cum este sa fii parasit de Statele Unite. In mod traditional, Israelul si Statele Unite erau aliata, in dublu sens. Pentru SUA un stat normal in acea zona era o garantie a stabilitatii, si pentru Israel ajutorul american era de importanta vitala.

In ultima vreme, se asista la o indepartare, de cind e Obama presedinte, ca sa o spune pe sleau. Se pare ca Obama a spus recent ca aceia care ponegresc islamul nu au viitor, sau ceva de genul („The future must not belong to those who slander the prophet of Islam.” Obama la ONU, 25 septembrie ) […]

Ar fi chiar stupid sa iti inchipui ca aceste lucruri au incetat sa existe cind Eltin a schimbat imnul de stat, pina la urma Putin s-a intors la melodia repsectiva. Cum pot eu sa cred ca sute si sute de agenti, crimele care leaga, sint complicitati din care nu poti sa iesi, toata reteaua asta s-a risispit in aer si acum sintem pe reset. Doar niste intelectuali de stinga pot sa creada asta.

Alexa Ionescu: „Razboiul Rece nu a incetat niciodata, a luat alta forma, mult mai perversa.”

[…]

Anca Cenrea: „Asta e un lucru care s-a observat, ca intr-adevar Iranul a sustinut URSS mereu, si invers, si in moment de cumpana in care, un musulman adevarat care se ghideaza dupa solidaritatea lui musulmana, e ciudat ce alegeri a facut. Sau cum s-a intimplat in Cecenia, rusii au incercat sa acrediteze ideea ca ar fi prins pe acolo agenti Al Qaeda, Hamas, etc, si de fapt sint imposibil de verificat aceste legende nemuritoare. Ideea este ca Hamas pina la urma i-a indemnat pe ceceni sa nu se mai opuna Rusiei, un mesaj pe care Hamas l-a dat fratilor din Cecenia, sa lase balta lupta. Aici se vede ca lucrurile de fapt nu sint ceea ce se sustine ca ar a fi.
[..]

In general eu cred ca solidaritatea noastra trebuie sa se indrepte spre Israel in mod activ. Eu cred ca trebuie sa ne consideram aliati in apararea Civilizatiei. In fond este vorba de un avanpost al Civilizatiei noastre, cu care trebuie sa ne simtim solidari.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian