FUNDATIA IOAN BARBUS

Adam Michnik se plânge ruşilor de prostia polonezilor

Adam Michnik, într-o pauză dintre două prelegeri despre toleranţa şi prietenia polono-rusă, a acordat un interviu tabloidului rus „Komsomolskaya Pravda”, în care s-a plâns rușilor că „există la noi oameni din grădina zoologică cu un nebunesc complex anti-rus.”

Pentru început, Michnik a spus că în Polonia, nimeni nu a crezut în mod serios că dezastrul de la Smolensk ar fi fost rezultatul unei conspiraţii a premierilor Putin şi Tusk. După care s-a plâns de polonezi:

„Fără îndoială, o parte a societăţii noastre este bolnavă de rusofobię și xenofobie. Libertatea este pentru toată lumea, și pentru deștepți şi pentru proşti, şi pentru porci. Există idioți care spun că polonia nu este independentă, dar că există un proiect germano-rus. Aceștia sunt oameni de la grădina zoologică cu un complex anti-rus fără minte. (…) există, de asemenea, la noi oameni care au scris polonezilor o scrisoare: nu aveţi încredere în Putin! Ştiu toate detaliile acestui dezastru. Nu există dovezi că acolo a fost mâna FSB! Acest lucru este pur şi simplu o manipulare prin frică şi prin complexul trecutului. Complexul victimei este caracteristic ţărilor în care de mulţi ani nu a existat libertate. ”

În continuare, Michnik descoperă că acest complex al victimei face ca să fie căutați vinovați printre alții – şi aşa se ajunge la bolşevism.
(…)

Traducere: Anca Cernea
(Tabloidul „Komsomolskaya Pravda” a fost iniţial „organul de presă” al komsomolului, organizaţia de tineret a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

4 comentarii

 1. bogdan calehari
  18 aprilie 2011

  Agentul de influenta rus , Adam Michnik spune : ” Exista idioti care spun ca Polonia nu este independenta , dar ca exista un proiect germano-rus.. ”

  Vaclav Havel , prietenul lui Adam Michnik ( ma intreb ce parere are Havel despre ” evolutia ” prietenului sau ) nu spunea ca Polonia nu este independenta dar stia si discuta,despre existenta proiectului germano-rus. Iata cum descrie el abordarea acestui subiect in discutia pe care a avut-o in 1995 cu diplomatul american Richard Holbrooke in 1995 : ” Se spune ca SUA au sprijinul neprecupetit al Marii Britanii ( corespunde cu ce mi-a spus la timpul sau Major ), au un sprijin mai mic din partea Frantei si considera ca PRINCIPALUL OBSTACOL IL REPREZINTA GERMANIA . L-am intrebat daca are impresia ca nemtii sustin integrarea noastra in UE deoarece joaca un rol important in Uniune si nu sustin intrarea in NATO deoarece acolo rolul principal il joaca Statele Unite , iar nemtii ar dori sa faca singuri ordinea de securitate in Europa Centrala , RESPECTIV IN COOPERARE CU RUSIA , FARA ASISTENTA SUA . Mi-a spus ca exact aceasta este si parerea sa si m-a intrebat daca am dovezi . I-am raspuns ca nu am probe directe „.
  Deci inca din 1995 , presedintele Cehiei , Vaclav Havel , atentiona SUA asupra proiectului de cooperare Germania -Rusia in privinta Europei Centrale , si tradatorul de neam si tara care raspunde la numele de Adam Michnik , are tupeul in 2011 sa-i faca idioti pe cei care vorbesc despre proiectul germano-rus , contestandu-i deci existenta .

 2. Anca Cernea
  18 aprilie 2011

  Rusii nu se sfiesc sa vorbeasca deschis de proiectul ruso-german. Dughin a zis-o fara jena intr-un inteviu acordat revistei poloneze Fronda, inca in 1998. Interviul a facut valuri in Polonia la vremea lui, a ramas „de referinta”, intrucat Dughin explica acolo clar ca Polonia nu are de ce sa existe… dar Michnik nu citeste Fronda, nu e corecta politic.

 3. Vlad P.
  18 aprilie 2011

  Michnik vrea să facă figură de sfânt, dar va sfârși ca neghiob, în cel mai fericit caz.

 4. Costin A.
  18 aprilie 2011

  Adam Michnik – un erou al timpului nostru (2002) CULTURAL–26.02.2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian