FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Aglomerația e mare pe centru-dreapta (modern, se înțelege)

Ce furtuniță a stârnit tânărul Ariel! S-a zguduit toată insulița de centru-dreapta modern.

Mare lucru că tânărul a fost un pic pesedist! El de fapt căuta un mod să îi sprijine pe laburiștii britanici, ca orice tânăr idealist, de centru-dreapta modern.

Parcă a contat că Dohotaru fusese consilierul unei ministre PSD! Măcar el a fost onest și a intrat în Parlament pe când credea că USR e stânga modernă. Când și-a dat seama că ei virează spre centru-dreapta modern, a trecut la DEMOS, care e stânga stângii arhaice.

Și marele politician Niculiță Ștefănuță, MEP, a călătorit în SUA (pe banii contribuabilului european, sper) ca să învețe de la Bernie Sanders politică de centru-dreapta modern.

Tot de centru-dreapta modern (confesiunea iacobină) e și impetuosul teolog amator de la McKinsey, Andrei Caramitru, care o dată la trei postări propune desființarea Bisericii Ortodoxe Române, sau ceva similar.

În ciuda vârstei, cred că și fostul angajat al Anei Pauker reșapat de Ion Iliescu, autorul care îl lăuda pe Lenin, e tot de centru-dreapta modern. O atestă pozele cu fulărel roșu pe fond de girafă.

Aglomerația e mare pe centru-dreapta (modern, se înțelege), unde se înghesuie discipolii lui Brucan cu fiii colegilor de lupte bolșevice ale acestuia, și fanii lui Sanders (sunt legiune) cu subalternii lui Macron. În fond nu e Macron, fost ministru socialist, farul centrului-dreapta modern?

Adrian Papahagi

SURSA   FACEBOOK

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian