FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Adrian Papahagi: Aș vrea să aud candidații discutând aceste teme europene

Aș vrea să-i aud pe domnii Rareș Bogdan, Dacian Cioloș, Traian Băsescu, Norica Nicolai și Rovana Plumb (????) discutând aceste teme europene, sau măcar spunându-ne în treacăt ce cred despre:

– mai mult federalism sau mai mult suveranism în UE;
– apărarea comună europeană (da/nu, ne mulțumim cu NATO);
– manifestul Președintelui Macron;
– adoptarea monedei euro (nu/da-când);
– planul României pentru Schengen;
– creșterea reprezentativității Comisiei și reducerea numărului de comisari;
– liste naționale sau transnaționale la alegerile europene;
– corectitudinea politică și amendarea opiniei la nivel UE;
– controlul internetului;
– familie, căsătorie;
– relațiile UE cu SUA, Rusia și China;
– politica migratorie a UE;
– drepturile românilor în UE (șoferi de TIR, alocații pentru copii, etc.);
– încălzism, ecologie, acordul de la Paris;
– rolul creștinismului în UE și în identitatea europeană.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

5 Comments

  1. nicu
    14 May 2019

    mai e o tema: cum de presedintele neales al nealsei comisii europene dezvaluie statui lui Marx, asta dupa ce un alt fost neales presedinte UE, Barosso venea si el din gauri neo-maoiste. Se poate discuta si refuzul de a considera comunismul crima impotriva umanitatii. Mai e si tema cum aducem romanii acasa. Dar evident asta nu intereseaza pe nimeni, mai ales ca ar scadea preturile nesimtite la produse..

  2. mihai
    14 May 2019

    Inca niste teme: privatizarea (mi se pare o tema complet abandonata inca din anii 90); rolul statului in invatamant si sanatate; asigurarea obligatorie de sanatate.

  3. Dorin
    14 May 2019

    Profit de acest loc și prilej să-mi exprim uimirea și dezgustul pt. prestația unui candidat în care credeam – acel George Simion, remarcat ca luptător pt. unirea rep. Moldova cu Țara-mamă, la mitingul căruia am participat ( în Sibiu, exact în paralel cu Summitul din Piața Mare…..).

    Zilele trecute a apărut la o emisiune la B1-tv., dezbatere moderată de tov. Păunescu, împreună cu un fost luptător de arte marțiale, tot „independent” – ce combăteau ambii era exact pe linia discursurilor psd-iste, cam de sputnik-tv, încrâncenat antieuropean și antiamerican ! Pare ne neînțeles cum se pupă unionismul cu antiamericanismul… Pe de altă parte, am călătorit de curând pe o șosea tip „drum-expres” în Basarabia, pe care puteai citi panouri cu marcarea faptului că fusese construită cu ajutor american (SUA).

  4. DanS
    14 May 2019

    Domnule Papahagi,
    Mi-ar placea sa aud dezbateri despre viitorul nostru, care sunt domeniile in care Romania are sanse sa aiba un cuvant de spus, ce putem sa vindem noi lumii, cum sa iesim din conditia asta de tara in care se desfasoara asctivitati de tip ‘lohn’; nimeni nu vorbeste despre riscul ca majoritatea companiilor mari sa se relocheze.
    As dori sa ascult o dezbatere despre defunctul punct 8 de la Timisoara; au trecut 30 de ani de atunci, dar nu stiu niciun partid care sa-si asume acest tip de dezbatere.
    As dori politicieni care sa-si asume greselile, care sa combata traseismul si multe altele.
    As dori o dezbatere despre invatamantul romanesc in conditiile in care marea majoritate a profesorilor universitari isi trimite copii sa studieze in strainatate.
    Momentan nu aud decat discutii care s-ar rezuma in „Votati-ne pe noi ca suntem mai buni” – doar atat?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto