FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Astăzi e onorabil să fii bun creștin în România; dacă ne lăsăm intimidați, mâine va deveni un stigmat

Creștinii trebuie să se opună atât corupției economice și politice a tranziției, cât și corupției morale pe care noul progresism (de fapt regresism înspre păgânism) o drapează în virtute.

Lupta care se duce nu vizează drepturile fanteziste ale unei minorități, ci marginalizarea și stigmatizarea majorității creștine.

Scopul regresiștilor este ocuparea centrului normativ prin redefinirea normalității și onorabilității, astfel încât ceea ce până ieri era marginal să disloce ceea ce încă este central.

Astăzi, e normal și onorabil să fii bun creștin în România; dacă ne lăsăm intimidați și marginalizați, mâine acest lucru va deveni un stigmat.

Tema LGBT, irelevantă ieri, omniprezentă azi, este folosită în războiul cultural (un război esențialmente anticreștin) pentru a pune presiune constantă asupra moralei, familiei și civilizației creștine.

Respectăm orice persoană umană și acceptăm dreptul oricui de a trăi cum poftește. Nu acceptăm însă ca opțiuni marginale să redefinească agresiv întreaga societate, de la familie la școală și de la media la politică. Acceptare nu înseamnă celebrare.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Citiți și: Horia-Roman Patapievici: Legitimarea anticreștinismului prin redefinirea centrului

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Comentarii

 1. DorinSpune:

  Răspunde
  martie 21, 2019

  Acest război cultural este deocamdată asimetric – pentru că țintele vii și cugetătoare (adică noi-înșine), nu realizează pe deplin ce se întâmplă !
  Pentru a deveni simetric, conflictul trebuie supra-mediatizat, discutat în agora, generațiile trebuie să-și împărtășească experiența unele-altora. Și pentru că e vorba tocmai despre creștini, Bisericile creștine ar trebui să fie în prima linie a războiului !
  Cu cei mai buni oameni pe care îi au !! Cu toată energia activă de care dispun. Chiar începând de mâine – pentru că de poimâine li se va lua internetul, apoi media audio-video, apoi bisericile, și așa mai departe….

 2. .Spune:

  Răspunde
  martie 21, 2019

  Creștinismul este o nucă tare.Nu au putut-o sparge romanii și nici miile de războaie declanșate de musulmani.Creștinilor însă, după ce au rezistat în fața a două milenii de războaie, boli, sărăcie și trădări, li se pune în față astăzi deșertăciunea deșertăciunilor, trufia.Puțini vor trece pustiul acesta.

 3. ChristianSpune:

  Răspunde
  martie 21, 2019

  Degeaba vorbesc intelectuali crestini cu viziune prin saituri daca niciunul nu vrea sa accepte raspunderea unei fuctii politice precum cea de presedinte . Astfel ne trezim ca la alegeri iese iarasi Iohannis (cel cu Flit) pentru altii nu se inscriu in cursa decat hotii si LGBtistii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian