FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Astăzi e onorabil să fii bun creștin în România; dacă ne lăsăm intimidați, mâine va deveni un stigmat

Creștinii trebuie să se opună atât corupției economice și politice a tranziției, cât și corupției morale pe care noul progresism (de fapt regresism înspre păgânism) o drapează în virtute.

Lupta care se duce nu vizează drepturile fanteziste ale unei minorități, ci marginalizarea și stigmatizarea majorității creștine.

Scopul regresiștilor este ocuparea centrului normativ prin redefinirea normalității și onorabilității, astfel încât ceea ce până ieri era marginal să disloce ceea ce încă este central.

Astăzi, e normal și onorabil să fii bun creștin în România; dacă ne lăsăm intimidați și marginalizați, mâine acest lucru va deveni un stigmat.

Tema LGBT, irelevantă ieri, omniprezentă azi, este folosită în războiul cultural (un război esențialmente anticreștin) pentru a pune presiune constantă asupra moralei, familiei și civilizației creștine.

Respectăm orice persoană umană și acceptăm dreptul oricui de a trăi cum poftește. Nu acceptăm însă ca opțiuni marginale să redefinească agresiv întreaga societate, de la familie la școală și de la media la politică. Acceptare nu înseamnă celebrare.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Citiți și: Horia-Roman Patapievici: Legitimarea anticreștinismului prin redefinirea centrului

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 Comments

 1. Dorin
  21 March 2019

  Acest război cultural este deocamdată asimetric – pentru că țintele vii și cugetătoare (adică noi-înșine), nu realizează pe deplin ce se întâmplă !
  Pentru a deveni simetric, conflictul trebuie supra-mediatizat, discutat în agora, generațiile trebuie să-și împărtășească experiența unele-altora. Și pentru că e vorba tocmai despre creștini, Bisericile creștine ar trebui să fie în prima linie a războiului !
  Cu cei mai buni oameni pe care îi au !! Cu toată energia activă de care dispun. Chiar începând de mâine – pentru că de poimâine li se va lua internetul, apoi media audio-video, apoi bisericile, și așa mai departe….

 2. .
  21 March 2019

  Creștinismul este o nucă tare.Nu au putut-o sparge romanii și nici miile de războaie declanșate de musulmani.Creștinilor însă, după ce au rezistat în fața a două milenii de războaie, boli, sărăcie și trădări, li se pune în față astăzi deșertăciunea deșertăciunilor, trufia.Puțini vor trece pustiul acesta.

 3. Christian
  21 March 2019

  Degeaba vorbesc intelectuali crestini cu viziune prin saituri daca niciunul nu vrea sa accepte raspunderea unei fuctii politice precum cea de presedinte . Astfel ne trezim ca la alegeri iese iarasi Iohannis (cel cu Flit) pentru altii nu se inscriu in cursa decat hotii si LGBtistii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi