Adrian Papahagi: Câteva lucruri pe care nu le iert liderilor USR

2

Sunt câteva lucruri pe care nu le iert liderilor USR:

1. Pozițiile anticreștine și refuzul de a-și asuma onest identitatea stângistă (“liberală” în sens american).

2. Snobarea și batjocorirea celor care au deschis bulevardul pe care ei defilează, printre care mă număr. Au mai existat oameni noi în politică, care au dus o luptă și mai ingrată cu monstrul USL (PSD+PNL la 60%). USR a prins turnanta mai favorabilă, atâta tot, iar liderii săi au fost ajutați din umbră, nu boicotați, ca noi.

3. Pretenția că reprezintă mântuirea neamului, salvarea României – un mesianism inacceptabil. Mai sunt și alții care vor anticorupție, reformism, valori occidentale, și au demonstrat acest lucru în înfruntări politice și intelectuale grele, dar înțeleg mai conservator natura umană, limitele statului și esența civilizației occidentale, și nu-și permit să pozeze în salvatori, fiindcă știu că Mântuitor e unul singur.

Această aroganță a generat fractura în zona reformistă a societății; altminteri, am fi putut avea dezbateri doctrinare mai cordiale.

În ce mă privește, voi continua să lucrez în societatea civilă, în Biserică și în amfiteatre, pentru a întări cultura civică a creștinilor și credința creștină a cetățenilor, în timp ce prietenii mei din politică încearcă să coaguleze din nou un pol al dreptei valorilor. România are nevoie de o alternativă reformistă și conservatoare pe dreapta: dacă nu reformezi ce e strâmb, nu poți conserva ce e valoros din identitatea și tradiția națiunii.

Sunt alături de toți cei care detestă aranjamentul securist-mafiot al tranziției; mă separ de toți cei care nu disting putregaiul de esențele nobile și ar vrea să distrugă totodată familia, Biserica și națiunea, doar fiindcă vechea politică a mimat atașamentul față de ele (în timp ce proteja rețelele de prostituție și sclavie, menținea Biserica dependentă financiar de stat și distrugea națiunea prin emigrația forțată a subdezvoltării).

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

2 COMENTARII

 1. Da, iarăși și iarăși, foarte bine spus și foarte bine țintit !

  De-abia de pe o asemenea platformă se pot lua în discuție taberele politice. Mai e nevoie de multe dovezi că populismul de stânga-dreapta este un import euroasianist, care luptă numai contra dreptei autentice ??
  Deranjează pe careva de la centru la stânga acest „uniți-salvăm”?

  În România e mare păcat că, în condițiile unei prezențe copleșitoare a stângii și stângismului, nu se coagulează o mișcare de dreapta tradițională… Se poate urmări foarte simplu cum, la orice tentativă mai serioasă, sunt pregătite zeci de capete de hidră stângistă care să anuleze tot câștigul !

  Cu regret că în aceste partide fără doctrină (usr, plus, udmr – etnicitatea nu este doctrină !!) sunt și oameni de ispravă, păcăliți de ideologie, dar corigenți la politică ! Cel mai clar semn că în aceste grupuscule agitate este ceva putred apare în momentul când se pune problema alianțelor: tocmai cu aliații naturali în situația dată din România nu vor ei să se adune, tocmai pe aceia și pe susținătorii lor (cum este și A. Papahagi) îi resping ei cu vehemență !!

  Halal, hipsterilor !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here