FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Ce a reușit să facă isteria neomarxistă permanentă?

Vrajbă, isterie, diviziune, dezumanizare și, în cele din urmă, totalitarism. Nefast pentru toată lumea, și în primul rând pentru John.

A învrăjbit femeile cu bărbații, angajatorii cu angajații, albii cu negrii, credincioșii cu ateii etc. A creat diviziuni și unde nu existau.

Toată umanitatea noastră comună este ignorată, se exacerbează doar diferențele.

Caracterul și meritul fiecărei persoane nu mai contează: importantă e doar determinarea de clasă, rasă, sex etc.

Așa arată abolirea umanului, dizolvarea persoanei în categorii maniheiste. Nu mai poți să-l vezi pe John ca John, e musai să-l privești ca „John homosexualul” sau „John săracul” sau „John afro-americanul” sau „John discriminatul” de vreun fel sau altul.

Vrajbă, isterie, diviziune, dezumanizare și, în cele din urmă, totalitarism. Nefast pentru toată lumea, și în primul rând pentru John.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. CriSpune:

  Răspunde
  septembrie 10, 2018

  Exceptionala dizetatia d-lui Papahagi, cu un amendament: poate ca intr-adevar neomarxismul este la originea divizarii societatii umane contemporane in „”pro”” si „”anti””, insa toate aspectele negative relevate de domnia sa sunt promovate in ultimii 20 de ani de catre dreapta politica, nu de catre stanga.
  Cretinismul numit „”corectitudine politica”” a fost inventat de mintzile bolnave ale dreptei, nu ale stangii.
  Si tot in spiritul obiectivitatii ar trebui sa admitem ca valorile nobile ale dreptei ( libertate, democratie, supremtia cetatenilor asupra Statului, promovarea valorilor fumdamentale ale crestinismului ) au involuat dupa trecerea in nefiintza a unor mari personalitati precum Ronald Reagan, Margaret Teacher, Helmut Kohl si Papa Ioan Paul al II-lea.
  Disparitia unor lideri extraordinari precum cei enumerati anterior a avut drept consecinta slabirea si discreditarea valoriilor dreptei crestine ca repere fundamentale ale societatii libere.
  Incet-incet, lumea libera pare sa se indrepte spre uniformizarea si egalitarismul promovate de marxism, iar renuntarea cvasi-oficiala la valorile crestine nu face decat sa grabeasca anihilarea valorilor fundamentale ale lumii libere.
  Anii 1970-1980 par a fi fost perioada de apogeu a societatii democratice din intreaga istorie a umanitatii; de atunci incoace, panta evolutiei lumii libere a luat o traiectorie descendenta.

 2. Modoran VictorSpune:

  Răspunde
  septembrie 10, 2018

  foarte pertinenta interventia dlui CRI
  Dle Papahagi – sunteti un anti maniheist?
  cu respect,
  arh. Victor MODORAN

 3. Dorin BoilăSpune:

  Răspunde
  septembrie 10, 2018

  Pentru comentatorii de mai sus – mai citiți din cele scrise de A. Papahagi !! Ca să vă lămuriți de unde vine „corect. politică” și cum luptă de la început dreapta contra ei !! Amestecul intenționat de dreapta cu stânga este, de câteva decenii, direcția preferată de războiul hibrid rusesc contra civilizației. Aveți niscai aplecări ?
  Ca să nu mai vorbim despre plasarea total înafara problemei a conceptului de „neființă”, legat de moartea corpului fizic al cuiva… Din fericire, ființa spirituală a fiecăruia își va continua periplul, după meritele și „meritele” din viața pământeană. Aviz amatorilor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian