FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Cele patru șanse ale României în lupta ei dramatică pentru statul de drept

1. Occidentul (UE/NATO). 2. Apariția unei clase mijlocii și a unui fragil capitalism, capabile să producă bunăstare în ciuda unei guvernări nocive. 3. Reactivitatea crescută a societății civile – nu mă refer doar la cea profesionistă, ci la câteva milioane de oameni care înțeleg să practice o cetățenie activă.

1. Occidentul (UE/NATO).

2. Apariția unei clase mijlocii și a unui fragil capitalism, capabile să producă bunăstare în ciuda unei guvernări nocive.

3. Reactivitatea crescută a societății civile – nu mă refer doar la cea profesionistă, ci la câteva milioane de oameni care înțeleg să practice o cetățenie activă.

4. Acel minim de justiție cât de cât independentă care încă mai rezistă.

Fără ele, eram azi o țară destrămată teritorial, condusă fără drept de apel de o mafie securistă, iar Dragnea era atotputernic peste un imens Teleorman național.

Îmi doresc ca toate aceste forțe, împreună cu instituțiile și politicienii care nu au trecut de partea fărădelegii, să înlăture borfașii periculoși de la cârma României.

Sper că nu vom sfârși acest trist an jubiliar în chip abject, ci cu un dram de speranță.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN FACEBOOK

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. DorinSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2018

  Cum se spune – dormim cu răul în pat !
  Orice mișcare spre bine (un altfel de președinte / o justiție mai puțin coruptă / parteneriat public-privat) poate fi deturnată, mai subtil sau mai direct…

  Așa că soluția radicală e cea Poloneză: lustrația cu orice preț, inclusiv ridicarea noaptea cu duba neagră !!!
  Cine să o facă ?? Păi cum cine ? vorba acelei glume sinistre despre cine l-a omorât pe Mihai Viteazul – „săcuriștii” !!! (în înțelesul de mercenari cu securi……..)

  Vedeți de cine le este cel mai teamă, de au scos jandarmii îndobitociți la luptă penală: de românii treziți din diaspora ! Probabil acolo e cheia succesului. Și avem o cheie de „milioane” !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian