FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Adrian Papahagi: Domnule Șora, din respect pentru victimele comunismului cereți să se retragă clipul prin care istoria Dvs. personală este falsificată!

Etichete:

Așa trebuia să înceapă filmulețul Papaya, dacă oglindea adevărul: La 30 [32] de ani, viața mea în România comunistă abia începea. Ca să pot “să aduc și eu pietricica mea, partea mea de contribuție în locul pe care Partidul îl găsește cel mai nimerit”, mărturiseam cum “am învățat să cunosc mai de-aproape Partidul Comunist și …

Așa trebuia să înceapă filmulețul Papaya, dacă oglindea adevărul:

La 30 [32] de ani, viața mea în România comunistă abia începea.

Ca să pot “să aduc și eu pietricica mea, partea mea de contribuție în locul pe care Partidul îl găsește cel mai nimerit”, mărturiseam cum “am învățat să cunosc mai de-aproape Partidul Comunist și să-l iubesc cu adevărat”.

Locul pe care Partidul l-a găsit cel mai nimerit a fost Ministerul de Externe condus de Ana Pauker, primul meu job după reîntoarcerea în România comunistă.

A, și direcția în care merge trenul trebuie inversată.

***

Domnule Șora, din respect pentru victimele comunismului cereți să se retragă clipul prin care istoria Dvs. personală este falsificată! Sunteți un fin intelectual, un om bun și ați fost impecabil cea mai mare parte a vieții: nu lăsați să vă fie manipulată și distrusă imaginea!

Domnilor Cărtărescu, Tismăneanu etc., încetați să-i insultați pe cei care caută claritatea morală la 30 de ani de la căderea comunismului! Încetați să întrețineți confuzia morală! Sunteți voci importante ale națiunii și aveți datoria de a rosti adevărul.

Doamnă Luiza Șora, returnați banii încasați pentru un clip mincinos și nu distrugeți imaginea soțului Dvs. prin asemenea falsificări!

Domnilor de la E.mag, retrageți acest clip insultător pentru memoria victimelor comunismului! Nu încercați să vă vindeți marfa manipulând suferința reală a victimelor comunismului!

Papayelor, puteți să vă continuați campaniile și să vă încasați arginții. De la voi nu am nicio așteptare.

Domnilor indignați, luați-vă o clipă pentru a cumpăni și a studia istoria acestei națiuni și a Europei înainte de a mă înjura din nou!

Tineri îndrăgostiți de libertate (de care beneficiați fără riscuri), învățați să-i deosebiți pe cei care s-au luptat pentru ea cu prețul vieții de cei care au pactizat cu totalitarismul, ca să învățați și voi cum arată cu adevărat curajul și onoarea!

Adrian Papahagi

SURSA   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *