FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Domnule Șora, din respect pentru victimele comunismului cereți să se retragă clipul prin care istoria Dvs. personală este falsificată!

Așa trebuia să înceapă filmulețul Papaya, dacă oglindea adevărul:

La 30 [32] de ani, viața mea în România comunistă abia începea.

Ca să pot “să aduc și eu pietricica mea, partea mea de contribuție în locul pe care Partidul îl găsește cel mai nimerit”, mărturiseam cum “am învățat să cunosc mai de-aproape Partidul Comunist și să-l iubesc cu adevărat”.

Locul pe care Partidul l-a găsit cel mai nimerit a fost Ministerul de Externe condus de Ana Pauker, primul meu job după reîntoarcerea în România comunistă.

A, și direcția în care merge trenul trebuie inversată.

***

Domnule Șora, din respect pentru victimele comunismului cereți să se retragă clipul prin care istoria Dvs. personală este falsificată! Sunteți un fin intelectual, un om bun și ați fost impecabil cea mai mare parte a vieții: nu lăsați să vă fie manipulată și distrusă imaginea!

Domnilor Cărtărescu, Tismăneanu etc., încetați să-i insultați pe cei care caută claritatea morală la 30 de ani de la căderea comunismului! Încetați să întrețineți confuzia morală! Sunteți voci importante ale națiunii și aveți datoria de a rosti adevărul.

Doamnă Luiza Șora, returnați banii încasați pentru un clip mincinos și nu distrugeți imaginea soțului Dvs. prin asemenea falsificări!

Domnilor de la E.mag, retrageți acest clip insultător pentru memoria victimelor comunismului! Nu încercați să vă vindeți marfa manipulând suferința reală a victimelor comunismului!

Papayelor, puteți să vă continuați campaniile și să vă încasați arginții. De la voi nu am nicio așteptare.

Domnilor indignați, luați-vă o clipă pentru a cumpăni și a studia istoria acestei națiuni și a Europei înainte de a mă înjura din nou!

Tineri îndrăgostiți de libertate (de care beneficiați fără riscuri), învățați să-i deosebiți pe cei care s-au luptat pentru ea cu prețul vieții de cei care au pactizat cu totalitarismul, ca să învățați și voi cum arată cu adevărat curajul și onoarea!

Adrian Papahagi

SURSA   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian