FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Martorii lui Covid și Conspiraționiștii, doua secte cu care nu avem ce argumenta, ei știu mai bine

Ce cred despre Covid? În primul rând, observ că se conturează două secte: Martorii lui Covid, care ne amenință cu apocalipsa iminentă și ne bagă spaima de moarte în oase, și Conspiraționiștii, care știu ei că virusul nu există, sau nu e periculos, sau e doar un nou plan de etapă al Conspirației Globaliste. Cu …

Ce cred despre Covid?

În primul rând, observ că se conturează două secte: Martorii lui Covid, care ne amenință cu apocalipsa iminentă și ne bagă spaima de moarte în oase, și Conspiraționiștii, care știu ei că virusul nu există, sau nu e periculos, sau e doar un nou plan de etapă al Conspirației Globaliste.

Cu aceștia nu avem ce să argumentăm, ei știu mai bine.

Noi, ceilalți, cred că trebuie să facem următorul raționament: sunt lucruri care țin de noi, și pe care nu ne costă nimic să le facem din grijă pentru cei fragili – în special oameni în vârstă, care pot fi părinții și bunicii noștri.

Distanțare – mască în spații închise – mâini spălate des și corect.
Plimbări prin natură, nu înghesuială în spații închise.
Evitarea deplasărilor inutile, nu claustrare.
Responsabilitate și bun simț, nu teribilism.
Prudență, nu frică, normalitate, nu inconștiență.

Să gândim personalist și creștinește la aproapele, nu ideologic la tot soiul de aberații globale! În cazul meu, aproapele cel mai apropiat e mama, pe care vreau s-o protejez; în niciun caz nu pot concepe că aș infecta-o chiar eu.

Nu intrați în panică, dar nici nu faceți pe deștepții! Trăiți normal, circulați cu grijă, fiți prudenți și responsabili cu ceilalți și cu voi înșivă!

Adrian Papahagi

SURSA   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Dan PlesoianuSpune:

  Răspunde
  iulie 14, 2020

  Foarte corect!!! Ar trebui publicat in media cu acces la public mult mai larg… Dobitocii care gindesc si vorbesc altfel, o fac numai pentru a iesi in evidenta, din teribilism (tipic puslamalelor mioritice) , pentru ca altfel prostia lor ar da pe dinafara, si nu s-ar uita nici un om normal la ei.

 2. TacuSpune:

  Răspunde
  iulie 14, 2020

  Imi place cum scrie Adrian Papahagi. Ar trebui să scrie mai mult, chiar dacă este foarte ocupat cu alte probleme!.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian