FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Prioritatea creștinilor și conservatorilor adevărați din România e să împiedice deturnarea conservatorismului și credinței de către putinism

Veți fi observat poate că, de când a început invazia rusă în Ucraina, am criticat mai puțin nebunia genderistă și woke din Occident, în schimb am fost nemilos cu propaganda rusă, care încearcă să reducă Occidentul la caricatura decadenței sexomarxiste (în plus, anticreștinismul progresist a scăzut la noi, în timp ce subversiunea putinistă, sub deghizare suveranist-naționalistă, e în creștere).

E totuși o diferență între cele două extreme: bărbatul care a fost declarat cea mai frumoasă femeie din Olanda, sau Nu-Prea-Albă-ca-Zăpada și cei șapte hipsteri multirasiali și multigenderi nu distrug case și nu ucid ca bombele lui Putin. Sunt aberanți, dar nu criminali.

Evident că n-am ajuns progresist; rămân conservator, dar cred că acum prioritatea creștinilor și conservatorilor adevărați din România e să împiedice deturnarea conservatorismului și credinței de către putinism.

Sigur, trebuie respinse deopotrivă nebunia politically-correct, cu un cert potențial totalitar (comunismul american, cum îi spunea Patapievici) și totalitarismul criminal al rușilor – dar există priorități, iar acum prioritatea e să împiedicăm, în zona creștină și conservatoare, transformarea alergiei legitime la derivele stângiste în antioccidentalism.

Sminteala sexuală, cancel și woke, adică marxismul rasei și sexului adăugat celui al clasei, trebuie combătut fără a face concesii satanismului putinist.

Sminteala e sminteală, crima e crimă.

Adrian Papahagi

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi