FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Respectați legea, fiți prudenți! Nu vă lăsați inflamați nici de fanaticii din Biserica noastră, nici de istericii care ne detestă!

Dragi frați creștin-ortodocși,

Așa cum a fost vânat Mântuitorul, așa veți fi vânați și voi în această săptămână a patimilor.

Biserica noastră este de mult timp ținta atacurilor celor care îl urăsc pe Hristos. Dacă românii ar fi fost majoritar evanghelici, ar fi fost batjocorite cu precădere bisericile Baptistă sau Penticostală. Dacă am fi fost majoritar catolici sau greco-catolici, aceste biserici ar fi fost ținta atacurilor. Ideologia stângistă are ca scop pulverizarea majorităților și dizolvarea identităților dominante (pentru ca apoi să se impună ea ca ideologie dominantă, totalitară, ca în comunism); de aceea BOR e atacată mai mult decât celelalte biserici creștine din România.

Nu vă tulburați! „Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri!” (Matei 5, 11-12).

Vă rog, fiți prudenți în aceste zile! Nu vă lăsați inflamați nici de fanaticii din Biserica noastră, nici de istericii care ne detestă!

La fiecare gest pe care îl faceți, gândiți-vă la aproapele (care e bine acum să stea mai departe)! Considerați fiecare dintre Dvs. că sunteți purtător sănătos al acestei blestemate boli și gândiți-vă ce gest al Dvs. ar putea îmbolnăvi un alt om, fie acesta părintele Dvs. în vârstă sau un necunoscut! Niciun creștin nu vrea să aibă moartea sau suferința altuia pe conștiință. Respectați legea, fiți prudenți, lăsați de la Dvs., socotiți orice renunțare ca un câștig spiritual, ca gest de dragoste și grijă față de semeni!

Molima va înceta, iar noi ne vom regăsi cu toții și în biserici.

Sus să avem inimile!

Adrian Papahagi

SURSA   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian