FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Respectați legea, fiți prudenți! Nu vă lăsați inflamați nici de fanaticii din Biserica noastră, nici de istericii care ne detestă!

Dragi frați creștin-ortodocși,

Așa cum a fost vânat Mântuitorul, așa veți fi vânați și voi în această săptămână a patimilor.

Biserica noastră este de mult timp ținta atacurilor celor care îl urăsc pe Hristos. Dacă românii ar fi fost majoritar evanghelici, ar fi fost batjocorite cu precădere bisericile Baptistă sau Penticostală. Dacă am fi fost majoritar catolici sau greco-catolici, aceste biserici ar fi fost ținta atacurilor. Ideologia stângistă are ca scop pulverizarea majorităților și dizolvarea identităților dominante (pentru ca apoi să se impună ea ca ideologie dominantă, totalitară, ca în comunism); de aceea BOR e atacată mai mult decât celelalte biserici creștine din România.

Nu vă tulburați! „Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri!” (Matei 5, 11-12).

Vă rog, fiți prudenți în aceste zile! Nu vă lăsați inflamați nici de fanaticii din Biserica noastră, nici de istericii care ne detestă!

La fiecare gest pe care îl faceți, gândiți-vă la aproapele (care e bine acum să stea mai departe)! Considerați fiecare dintre Dvs. că sunteți purtător sănătos al acestei blestemate boli și gândiți-vă ce gest al Dvs. ar putea îmbolnăvi un alt om, fie acesta părintele Dvs. în vârstă sau un necunoscut! Niciun creștin nu vrea să aibă moartea sau suferința altuia pe conștiință. Respectați legea, fiți prudenți, lăsați de la Dvs., socotiți orice renunțare ca un câștig spiritual, ca gest de dragoste și grijă față de semeni!

Molima va înceta, iar noi ne vom regăsi cu toții și în biserici.

Sus să avem inimile!

Adrian Papahagi

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian