FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Scopul corectitudinii politice e dispariția civiliației iudeo-creștine

Care e scopul ultim al ideologiei multikulti, al corectitudinii politice?

Dispariția civilizației iudeo-creștine.

Cum funcționează?

Desemnează „minorități” care în cursul istoriei sau în prezent au fost/sunt „ofensate” sau „oprimate” de civilizația noastră. În realitate, aceste minorități constituie 97% din populația planetei: femeile (mai ales cele din civilizația noastră, deplin libere, spre deosebire de cele supuse islamului, care totuși nu sunt considerate oprimate) și celelalte 245 de „genuri”, tinerii (până când unii devin bărbați, ceea ce e tot mai rar), „săracii” (inclusiv cei care ard gazul pe 700 euro în Germania) și oricine care nu e bărbat de origine europeană, creștină sau, mai nou, iudaică (se știe, o mână de israelieni persecută oceanul islamic din jur). Fiindcă sunt „fragile”, aceste „minorități” majoritare sunt luate sub tutelă, pentru a fi protejate de agresor și discriminate pozitiv (infantilizarea este metoda de lucru a tuturor colectivismelor și totalitarismelor).

Am numit aceste așa-zise minorități: „prejignite”. Nu e nevoie ca un bărbat alb să facă vreo crimă, nu trebuie nici măcar să spună ceva jignitor – simpla lui existență, activitate, creativitate, prosperitate sunt o jignire pentru „minoritățile” prejignite.

Vina nu se dobândește, ca în drept, comițând o crimă, ci te-ai născut vinovat (ați mai găsit ideea asta la naziști și comuniști, bunicii corecților politic – Hitler și Stalin impuseseră popoarelor lor tot o corectitudine politică, o gândire unică obligatorie). Cine s-a născut vinovat are două opțiuni: reeducarea sau persecuția.

Nu am nicio îndoială despre natura totalitară a acestei ideologii. Singurul lucru pe care nu-l știu este dacă ea va rămâne soft, sau va deveni criminală, ca predecesoarele ei.

Adrian Papahagi

Sursa: Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. Doru
  24 septembrie 2019

  Nimic nu ramane doar soft. Samanta, deja, a fost aruncata. E o chestiune de timp si imprejurari prielnice.

 2. Dorin
  24 septembrie 2019

  Mulțumim din nou, Adrian Papahagi !

  Legat de modul de acțiune în aceste totalitarisme sau crypto-totalitarisme, cei ce îl promovează cred că infantilizarea a atins deja punctul critic (dincolo de care răspunsul majoritar este asigurat…). Din fericire, cel puțin la noi în țară, încă nu este așa, iar în emigrația noastră în țările avansate economic avem o rezervă de luciditate extra !!

  Mai există și manipularea mass-media, care ar dori să ne facă să credem că majoritatea celor din Vest sunt deja infantilizați… Reacțiile milioanelor de francezi, spanioli, portughezi sau belgieni la mârlăniile „corecte politic” din ultimul deceniu demonstrează că nu e așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian