FUNDATIA IOAN BARBUS

Alexandria Librării distribuie în România ideile cele mai toxice ale propagandei rusești

De câteva zile, a devenit virală (pentru unii din glumă, pentru alții din admirație) o reclamă la o rețea de librării care se prezintă drept „politically incorrect”.

Dan Alexandrescu. Sursa foto: Facebook

Patronul lanțului de librării este un om de afaceri sucevean, Dan Alexandrescu, care deține și saitul de viralizat conspirații și de distribuit propagandă anti-occidentală și anti-americană, „Gândește România”.

Lanțul de librării distribuie cărțile și ideile lui Alexandr Dughin, un notoriu ideolog din Rusia, creierul din spatele „Mișcării pentru Eurasia”.

Unul din stâlpii centrali ai dughinismului e „lumea multipolară”, ideea că influența Americii ar trebui să scadă pe glob, lăsând loc altor jucători. Rusia ar deveni din nou relevantă, și și-ar extinde hegemonia asupra Europei. Granițele sale teritoriale ar reveni la cele de pe vremea Uniunii Sovietice. Cel puțin.

Strategia lui Dughin pentru atragerea de adepți, prezentată explicit la el pe sait, este acapararea discursului „anti-sistem” în țările în care dorește să-și extindă rețeaua. Printre altele, se încearcă să se deturneze reacția naturală pe care o au oamenii la excesele corectitudinii politice. Sunt promovate voci care vin, la pachet, cu otrava anti-occidentalismului și anti-americanismului.

În 2014, niște hackeri ruși au dezvăluit o listă de „prieteni ai Rusiei”, cunoscută drept „lista lui Dughin”. Lista este incompletă și neactualizată, însă e foarte informativă. Include și nume din România, tocmai persoane care s-au remarcat prin discursul „anti-sistem”, „incorect politic”. Pe această listă îi găsim, printre alții, pe diverși „influenceri” ai nișei naționaliste, tradiționaliste, dar nu numai. Probabil vă sunt familiare nume precum Dan Puric, Victor Roncea, Ilie Bădescu, Ion Coja, Vasile Ernu.

Ăsta e contextul în care e trebuie privite, cu îngrijorare, anumite mișcări recente de trupe din presa românească.
La EVZ a ajuns editorialist V. Roncea, cel care scotea oamenii în stradă împotriva „cipurilor 666”.
Pro-rusul Iulian Capsali a debutat în România Liberă cu un articol în care cere desființarea DNA, iar acum sunt informații cum că a devenit chiar director editorial la R.L.

O serie de „influenceri” din partea cealaltă a spectrului politic au dus în derizoriu eticheta „pro-rus”, aplicând-o oportunist oricărei persoane cu idei diferite de ale lor. Subiectul nu este o glumă, însă, și nu trebuie tratat ca atare.

Fanii discursului „anti-sistem” ar trebui să știe că mergând pe mâna personajelor care dirijează circul, nu scăpăm de „sistem” ci ne ducem direct în sistemul rusesc.
În Rusia lui Dughin nu scapi de corectitudinea politică, ci îți pierzi complet orice urmă de libertate de exprimare.

De altfel, Dughin este și teoreticianul național-bolșevismului. Are multe teorii, niciuna bună pentru noi.

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian