FUNDATIA IOAN BARBUS

Anatol Șalaru: Ambasada rusă nu are dreptul să-și arate nemulțumirea față de cea ce scriu cetățenii noștri pe o bucată de fier vechi

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu se uită. Fiind obișnuit sa-și bage nasul peste tot și sa-și spună părerea când nimeni nu i-o cere, ambasadorul uită câteva lucruri:

Mesajul devenit celebru în războiul din Ucraina, inscripționat pe tancul sovietic de la Cornești: „Tancule rusesc, du-te ***”

1. Tancul de la Cornești, modelul Iosif Stalin, a fost produs după război, prin 1946-1947, și are tot atâta legatură cu faptele eroice ale ocupanților ruși cât are biserica rusă cu creștinismul.

2. Tancul și postamentul dat nu sunt monumente de istorie, de arhitectură, de glorie militară și nu sunt incluse in niciun registru. Atunci când am dat ordin ca acest tanc să fie dat jos de pe postament și dus la muzeul militar deputații socialiști și adepții lor au făcut cerc viu și au dormit vreo doua săptămâni lângă el 3. Toate tancurile sovietice, cu excepția celui de la Cornești, sunt trecute in gestiunea consiliilor locale și pot fi mutate la muzeul militar doar cu acordul lor. Cel de la Cornești în 2016 nu figura nicăieri.

4. Tancurile rusești au adus teroarea și au impus dictatura comunistă în tot spațiul estic. Au fost și vor fi simbolul oprimării atât pentru români, estonieni, lituanieni, cehi, polonezi, ucraineni și mulți alții.

5. Ambasada rusă nu are niciun drept să-și arate nemulțumirea față de cea ce scriu cetățenii noștri pe o bucată de fier vechi. Cum n-are dreptul să finanțeze separatismul, coloana a cincea, presa anti-naționala etc. In schimb au dreptul să plece acasă. Toți.

Anatol Șalaru

tov. Oleg Vasneţov, ambasadorul rus la Chișinău

Poză de la inaugurarea tancului în 1985 (sursa):

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian