FUNDATIA IOAN BARBUS

Ciprian Apetrei: Plange lumea toata, in Brazilia a castigat „extrema dreapta”. Suntem si noi vigilenti, la mana a doua

Uite Lula, nu e Lula. Plange lumea toata, in Brazilia a castigat „extrema dreapta”. A pierdut „democratia”, reprezentata de candidatul comunist, sprijinit de Lula, fostul presedinte. Din inchisoare. Unde se pregateste sa intre si alt presedinte, deja condamnat, sprijinit tot de Lula.

In plus, „extrema dreapta” este un mare pericol intr-o tara divizata, saracita si plina de violenta. Desi este plina de resurse. Dar cine a creat acest climat de nesiguranta si pauperitate? Lula si prietenii sai rosii. Dar asta nu inseamna, in nici un caz, ca trebuie sa alegem „extrema dreapta”, a spus media „luminata” din lumea toata. Asa s-a tradus si in presa romaneasca. Suntem si noi vigilenti, la mana a doua.

Lula a fost un idol pentru stanga din intreaga lume. Muncitor cu cateva clase, fiu de emigranti analfabeti, comunist sincer, era urmatorul Chavez. Comunismul era in sfarsit corect aplicat. Poporul era salvat de capitalism.

Din pacate, Brazilia a inceput sa semene cu Venezuela. O tara din ce in ce mai saraca si mai violenta. Incurajarile tovarasilor din lumea capitalista nu tin nici de foame, nici nu protejeaza de bande.

Prin urmare, brazilienii au intrat in randul „prostilor” care au votat cu „populistii”.

Lula se poate concentra acum pe literatura de spatiu inchis. Admiratia pentru el va ramane nestirbita. Iar noul presedinte va fi luat la suturi „progresiste” din prima zi.

Lupta continua.

LE: Romanul s-a nascut poet. Pentru Mindruta, Bolsonaro este „fascist cu aere populiste”. Epitete, epitete, vorbele este cochete ????

O precizare si pentru cei care s-au suparat prin comentarii. Va inteleg panica, stiu ca sunteti, de cateva zile, specialisti in politica braziliana si parca ati face ceva pentru acel popor necajiti si ignorant. Am doua sfaturi: nu stati pe ganduri, mergeti acolo, implicati-va!

Al doilea, mai simplu de urmat, este sa luati cu umor postarea mea. Este mai usor de inteles. C’est à prendre au deuxième degré ????

Ciprian Apetrei

PRELUAT DIN FACEBOOK

Vedeți și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 Comments

 1. Tofan Mihai
  30 October 2018

  Corect ! Felicitari domnule Ciprian Apetrei !

 2. Florin C.
  30 October 2018

  Nu am pretenția că am făcut vreo cercetare sociologică, și nici că sunt vreun cunoscător – vorbesc doar din amintiri: cam tot ce mi-a picat sub ochi prin media românești despre Brazilia în ultimii ani făcea vorbire ori despre corupție la nivel înalt (eventual „internaționalizată” cu contribuții originale românești), ori despre violență, ori despre defrișarea pădurilor amazoniene, ori despre fotbal (aici mai apăreau și știri pozitive). Una din două: ori națiunea braziliană ajunsese într-un asemenea hal încât, orice schimbare s-ar fi produs, mai rău n-avea cum să fie, ori toate cele de mai sus erau niște simple clișee aplicate la grămadă de o presă prea puțin interesată de complexitatea unei societăți precum cea braziliană.
  Și într-un caz, și în celălalt, nu înțeleg brusca trezire a interesului pentru binele națiunii braziliene în rândul purtătorilor de grijă din presa românească – precum exemplul din g4media citat aici de dl. Apetrei.

 3. Elpídio Fonseca
  30 October 2018

  Un foarte bun interviu cu Olavo de Carvalho despre situatia atuala in Brazilia si un dialo între Paul Watson si FIlipe G. Martins – din campania lui Jair Bolsonaro:

  https://www.theepochtimes.com/qa-with-brazilian-writer-olavo-de-carvalho_2698443.html

  The truth about Brazil & Bolsonaro: https://www.youtube.com/watch?v=5IeZztlJwvw&feature=share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi