FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Ciprian Apetrei: Prima zi fara Angela Merkel, probabil este cel mai supra-evaluat politician din istoria recenta a Europei

Presa este plina de laude la adresa ei. Probabil este cel mai supra-evaluat politician din istoria recenta a Europei. Ce ar fi de sarbatorit, la sfasitul unei cariere foarte lungi in fruntea Germaniei? 

a participat activ la falsificarea proiectului UE, care tinde sa fie inlocuit de documente noi, care dau impresia ca a fost fondata pentru drepturile “migrantilor” si pentru educatie LGBTQI.

– a dus o politica economica de fragilizare a UE in fata Rusiei si a Chinei.

– a coordonat schimbarea ideologica a crestin-democratiei, in Germania si in Partidul popular european. Vom plati mult timp pentru asta. Asa s-a ajuns ca un “crestin-democrat”, sinistrul Juncker, sa il comemoreze pe Marx intr-o biserica din Germania, in aplauzele Chinei. Pe scurt, dreapta germana a devenit mai stangista decat stanga de pe vremea cand Angela ajungea la putere, iar dreapta de atunci ar fi considerata asazi ca “fascista”.

– la inceputul pandemiei a inchis tara de parca UE nu exista, apoi a blocat cat a putut ajutorul catre tarile mai sarace

a creat, de una singura, o criza a refugiatilor in toata Europa, pe care o vom plati foarte mult timp. In premiera, dreptul european a fost, pur si simplu, suspendat de o hotarare comunicata public de o singura persoana. Este, alaturi de distrugerea identitatii dreptei, cea mai toxica mostenire. Asa-zisa multiculturalitate, sursa de conflicte si de terorism, ne va face rau pe termen lung.

a dus o politica agresiva si suspicioasa fata de SUA si de apropiere lingusitoare fata de Rusia. In timpul mandatelor sale s-a ajuns la rusinea istorica ca fosti oficiali germani de rang foarte inalt sa lucreze pentru Putin.

Fata de Konrad Adenauer sau Helmut Kohl, nu are o mostenire de lasat. Dimpotriva, a ciobit mostenirea pe care a primit-o, si pe care a gestinat-o fara stralucire. Cariera sa este un argument foarte putenic pentru limitarea mandatelor de conducere ale politicienilor. Nu exista oameni providentiali, nimeni nu ar trebui sa ramana la putere pe termnen foarte lung, intr-o democratie. Pur si simplu puterea uzeaza si corupe.

De ce i se aduc Angelei laude fierbinti in presa, insa? Pentru ca realiatea nu conteaza intotdeauna, iar o parte “de bine” a presei stie mai bine decat cititorul ce trebuie sa vada acesta.

Lumea post-adevar.

Ciprian Apetrei

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto