FUNDATIA IOAN BARBUS

Ciprian Apetrei: Propagandisti ai Rusiei sponsorizati de Romania: Savatie Bastovoi, Vasile Ernu si Adrian Nastase

Mai tineti minte ca, dupa incendiul din Colectiv, aparut un val de tampenii sinistre, pretins ortodoxe, care spuneau ca cei din club si-au cautat-o? Ca erau cam satanisti? In subsidiar era Occidentul cel rau si decadent, cu Halloween-ul lui cu tot, care ne perverteste etc

A prins binisor magaria. Noroc ca a fost dezmintita de preotii zdraveni la cap. Dar mesajul este reluat in mod discret, dar asiduu. Occidentul este rau, depravat, suntem cam colonie. Scaparea unde sa fie? Ghicitoare simpla, in bratele calde ale ursului sovietic. Care, de ceva vreme, a nascut o ideologie noua, care imbina autocratia cu niste erezii ortodoxe, subordonand Biserica Ortodoxa Rusa puterii lui Putin. Cu telul marturisit deschis de a face o uniune panortodoxa cu centrul la Moscova.

In Basarabia se vede foarte bine acest razboi. In timpul URSS, Biserica ortodoxa romana a fost interzisa, iar cea rusa a fost un instrument de deznationalizare. Dupa caderea imperiului, Mitropolia Basarabiei, sub autoritatea Bisericii Ortodoxe Romane, a fost, cu greu, reinfiintata. Trebuie adaugata aici ca BO RO rezista cu brio cantecului de sirena al BO RU. Mitropolia rusa a ramas insa puternica si neschimbata in misiunea sa.

Ca sa revin la incendiul de la Colectiv, valul de prostie a pornit de la randurile scrise de un fel de “guru” al acestei biserici antiromanesti, un personaj foarte ciudat, antioccidental, priceput si la mancare si la politica, care, desi calugar, este foarte prezent in viata culturala. Are exact proflul de activist cultural al lui Vasile Ernu. Dar pe partea religioasa.

Acest domn/tovaras se numeste Savastie Bastovoi si a fost prezent la Salonul de carte de la Paris. Dreptul lui. Dar ca reprezentant al Romaniei, tot asa cum si tov Ernu este plimbat de ICR peste tot prin lume. In acelasi w-end in care Adrian Nastase se ducea, tot ca reprezentant al Romaniei, ca sef al unei fundatii finantate de la buget, la Moscova unde se bucura sa il reintalneasca pe ministrul de externe cu care a semnat tratatul Romania-URSS in 1991. Prin care ne angajam sa nu intram in NATO. Frumoase amintiri. Pentru ei, nu pentru noi.

Istoria nu este ireversibila.

Sa ma ierte prietenii care au fost la Salonul de la Paris, dar cam in ce fel ati relationat cu Savastie?

Sper sa nu ajungem ca el sa ajunga din “reprezentant” si “reprezentativ” pentru Romania.

Pentru ca la anul sper sa nu faca un tandem cu Dan Puric, alt scriitor cu drag de Rasaritul rosu. Si Ernu parea la inceput o aparitie exotica, dar acum are o pleida de asociatii in spate, o multime de publicatii si de adepti. Este respectabil, aberatiile sale anticapitaliste ii aduc bani frumosi. Asa se duce noua lupta culturala. De altfel, Ernu a iesit sa salute entuziast victoria lui Putin.

Ciprian Apetrei

SURSA   facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

1 Comment

  1. Dorin
    16 October 2018

    Foarte bun articolul !
    Trebuie să las totul ca să scriu asta și încă ceva: unii dintre noi ne-am lămurit în ultimii ani ce e cu trollii ăștia, primiți cu brațele deschise de reprezentanții statului, pe care, în fond, îi plătim să ne apere tocmai de asemenea specimene… Ar trebui cumva lămurită și marea massă a preoților ortodocși și a tineretului aferent !!
    Nu de alta, dar din viteză, unii dintre cei de mai sus tind să eludeze aspectele reale de satanism din mișcarea muzicală adresată tinerilor (și nu numai de ieri) și care, dincolo de beneficiile materiale ale producătorilor, se înșurubează de-a binelea în mințile neavizate !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi