FUNDATIA IOAN BARBUS

Ciprian Apetrei: USR+ a antagonizat aproape jumatate din electorat, apoi le-au cerut votul

Aceasta nu este o gluma: “bucata de Românie pe care m-am bazat şi în care am crezut este mai mică decât am anticipat.” Asta a declarat Dan Barna ieri.

Din pacate are dreptate, dincolo de ridicolul formularii. S-a adresat unui parti mici a electoratului. O strategie falimentara. Pe restul i-a jignit, apoi le-a cerut votul. Bineinteles ca nu l-a primit.

Activul de partid a avut mesaje foarte agresive. Au ramas cu iluzia unei victorii la referemdumul Cpf si au pastrat mesajul mu..e BOR, huo pupatorii de moaste, Adrian Papahagi extrema dreapta. In rolul inchizitorului l-au pus pe Paleologu, care nu a speriat pe nimeni. Apoi au zis ca acesta le-a furat voturile. Si ca facut blat cu Dancila. Apoi li s-a cerut sa voteze Barna.

Apoi au zis ca mu.e PNL si Iohannis. Ca mutu’, ca absentu’, ca aceiasi mizerie ca PSD, ca hotii, ca Sica mandolina. Si astia le-au furat voturile. Si ei au fost acuzati de blat cu Dancila. Si lor li s-a cerut sa voteze Barna in turul I pentru ca “fara PSD”.

Atacurile din zona Andrei Caramitru, Luiza Sora, Vladimir Tismaneanu au speriat lumea si nu au adus nici un vot. Dimpotriva. I-au facut doar pe ei nefrecventabili. “Venim cu progresul peste voi, bam bam”. Stati blanzi, oameni buni.

Va dau si un exemplu local, la Ploiesti grija USR+ a fost sa injure primarul PNL. Foarte util, Iohannis a castigat detasat si in oras si in tot judetul Prahova.

Au antagonizat aproape jumatate din electorat, apoi i-au cerut votul. Pai bravo, ati cules furtuna si ati semanat paguba in ciuperci.

La asta s-a adaugat un mesaj mesianic: Doar Barna salveaza, doar el e nou, doar el mangaie pisici etc. Ultima iesire din decor in aceasta zona a fost textul jenanat al lui Gabriel Liiceanu.

Ori asta nu se potriveste deloc cu mesajele si aparitiile ridicole ale lui Barna. Daca eram eu presedinte nu se intampla drama de la Caracal, va dau un autograf, votati-ma pentru sclipirea din ochi, lista e impresionanta. Materialele de campanie au fost penibile, multe in romgleza, in spatele lui Dan suntem chiar noi.

Am aflat ca si-a cucerit sotia cu o “magnifica tocanita”. Programul pentru Diaspora a fost: voi tine un discurs anual in parlament dupa ce ma voi consulta cu autoritatile tuturor tarilor in care locuiesc romani si voi fi partenerul lor principal in relatia cu aceste autoritati. O gogomanie cu care nimeni nu a mers in campanie, desi era scrisa in program.

Au supralicitat tema Fara penali in functii publice, care era depasita, dupa referendul pe justitie. Convocat de Iohannis, asta s-au facut ca uita.

Apoi Barna nu avea mare lucru de aratat. A fost un an secretar de stat, numit de Iohannis, fara sa fi castigat alegerile. Ca “tehnocrat”. Acum este politician si vrea direct presedinte. Prea repede, s-a vazut lipsa de experienta. Si de pregatire, aici a avut drepate Palelologu in ceea ce il priveste.

A subestimat forta PNL. Si a PSD. Echipa de campanie a fost de o aroganta ingrozitoare. Si-au asumat Diaspora de parca o castigasera la loz in plic. La fel si 10 august si #rezist.

Infrangerea din Diaspora trebuie sa le dea mult de gandit. Se bucurau ca Geoana vazand marea mobilizare la vot. Nu a fost, insa, pentru “Dan”. A fost pentru presedintele Iohannis. De doua ori mai multe voturi, o diferenta mai mare decat in Romania. Sper sa inteleaga de ce. Deocamdata nu sunt semne. Unii, oameni respectabili, au dat in mintea cumpanasului si acuza “Sistemul” ca i-a invins.

Am mai spus ca au copiat metoda LREM care l-a facut pe Macron presedinte, oarecum peste rand. Dar contextul este altul, iar Barna nu are deloc studiile si experienta presedintelui francez. Nici sustinerea pe care acesta a avut-o.

Turul I pe scurt: dintre toti candidatii anti-PSD, Iohannis a fost singurul adult. Asa, cu toate ale lui.

Ciprian Apetrei

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian