FUNDATIA IOAN BARBUS

Comisia Europeană „uită” de Crăciun şi Creştinism

Comisia europeană a tipărit 3 milioane de agende pentru a le trimite copiilor britanici cadou de sărbători. Agendele sînt însoţite de însoţite de 51 de pagini de propaganda UE tipărită pe hîrtie luciasă.
Agenda include un calendar în care sînt marcate sărbătorile musulmane, hinduse, sikh, evreieşti şi chinezeşti, Ziua Europei şi principalele aniversări ale UE. Crăciunul şi toate celelate sărbători creştine sînt ignorate cu desăvîrşire.

Ziua de 25 decembrie nu este marcată în nici un fel în calendar, doar în josul paginii de 25 decembrie e un text kumbaya: „Un priten adevărat e cineva care îţi împărtăşeşte preocupările şi care îţi va dubla bucuria.” (?? n.t.)

În urma unui val de plîngeri venite din partea grupurilor creştine şi conservatoare, un purtător de cuvînt al Comisiei Europene a declarat:

Ne pare rău pentru incident, vom corecta greşeala în următoarea ediţie. Sărbătorile religioase nu ar trebui să fie menţionate în nici un fel pentru a evita orice controvesă.

Problemă rezolvată! dacă pentru a scăpa de Crăciun e nevoie să renunţam şi la toate celelalte culte, so be it!

Marea Britanie, aceeaşi ţară în care ornamentele tradiţionale de Crăciun din spaţiul public sînt înlocuite cu umbrele, urări musulmane şi hinduse, Moşi Crăciuni Spaţiali.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. RiddickSpune:

  Răspunde
  decembrie 22, 2010

  La ce sa te astepţi de la niste nemernici ?

  Nu ştiu britanicii cât or mai răbda… Când mă gândesc că vine la tron javra aia de Charles (sau Harry, o „Diana masculină” – William pare mai normal), parcă aş prefera un Cromwell.

 2. GMTSpune:

  Răspunde
  decembrie 22, 2010

  Doi europarlamentari francezi din PPE au cerut Comisiei sa-si retraga cele trei milioane de agende scolare pe 2011.

  Europarlamentarii Philippe Juvin si Constance Le Grip considera ca e „un nou act de discriminare contra crestinilor”. Ei cer retragerea agendelor UE şi, „in numele celor 2000 de ani de istorie care au cladit Europa, prezentarea de scuze.”

  Nouvel acte de discrimination contre les Chrétiens : „L’Europe ne reconnaît pas Noël !”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian