FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Groparii istorici ai libertății popoarelor se erijează acum în judecători ai imperfecțiunii Occidentului

Etica sulfuroasa a celor care peroreaza despre discutabila lipsă de etică a NATO și a SUA în diverse situații, despre inconsecventele și inadvertențele și, vai, derapajele acestora, (dând pilde fornaitoare și asimetrice despre “agresiuni” săvârșite asupra unor țări și regimuri marcate de epurări etnice, de fanatism religios criminal, de terorism intern și internațional precum fosta Yugoslavie, Afganistanul, Irakul, Iranul, Libia, Siria, etc.) își află execrabila fundație imorală, înfiptă în tenebrele însângerate ale propriilor lor crime!

Groparii istorici, dovediți si consacrați ai libertății popoarelor, se erijează acum în judecători, revoltați ipocrit, ai inevitabilei imperfecțiuni, tot istorice, a aceluiași Occident.

Neschimonosite și nici scârbite de duhoarea celor peste o sută și cincizeci de milioane de morți, pe care i-au produs și, apoi, cauționat din 1917 încoace, aceste instanțe perverse,
relativizeaza, ignoră și escamoteaza propriul asasinat, propriile crime, genocidul și falimentul lor moral, economic și social, de sorginte ideologică, religioasă și politică, în speranța neghioaba că pot defăima logica democratică și discursul libertății.

În ciuda imperfecțiunilor lor, democrațiile occidentale sunt singurele care au reușit să ofere indivudului, cetateanului, dreptul și posibilitatea de a fi liber, demn, temerar, inventiv, întreprinzător.

Că această libertate occidentală se află de ceva timp sub asaltul unor narațiuni infecte, tot de extracție totalitara, paternalista, neomarxista, nu face în vreun fel agreabile sau frecventabile actualele dictaturi personale, de grup sau ideologice de pe mapamond.

Despre Rusia, China, Iran, Venezuela și nepermis de multe altele de teapa lor. Si, despre aplaudacii lor pestilențiali, cu sau fără atribute academice, intelectuale…

Dan Uncu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian