FUNDATIA IOAN BARBUS

Dragos Paul Aligica: Antena 3 si oligarhii tranzitei si slugile lor

Antena 3 si oligarhii tranzitei si slugile lor: O mare neintelegere perpetuata de ei cu intentie si de altii din ignoranta cu privire la ce inseamna (a) libertatea gandirii, (b) libertatea de expresie si (c) libertatea presei: trei chestii legate dar diferite.

Daca organizez acum detasamente de raspandaci si ii trimit din casa in casa cu o flotila de autobuze si o foaie de hartie pe care sa scrie Cutare si Cutare au facut si sunt aia si aialalta, acuze si minciuni si stigmatizari fara acoperire, cu scop de presiune, santaj sau manipluare ptr obtinerea de pozitii, foloase si influenta publica si privata, aia NU este o operatie de presa.

Ai dreptul sa gandesti toate neadevarurile si bazaconiile, ai dreptul sa exprimi tot ce iti poate creierul in parametrii agreati social, dar aia NU e presa si a chestiona acea practica si forma de organizare si legitmitatea ei, NU inseamna a pune libertatea presei in discutie.

La fel si daca in loc sa iti trimiti raspindacii din casa in casa, ii comasezi intr-un studio si scrii pe el Post de stiri, mass media etc. Aia nu este operatie de presa si este dubios sa se prezinte legal si public sub acoperirea liberatii presei. E o operatie de alta natura si cade sub alte reguli, legi si principii…

Santajul si presiunea executate prin organizatii si grupuri de influenta in vederea intimidarii, manipularii si santajarii cetatenilor sau autoritatilor publice in vederea obtinerii unor foloase legate de…

Dar stai un pic! In timp ce scriem si citim astea observam brusc ceva. Anume ca tocmai acesta este sistemul instituit in Romania si din ce in ce mai mult si in Occident… Ceva e in neregula aici, nu? Si nu pare sa aiba o legatura cu libertatea gandirii si expresiei decat ca forma de abuz ale acestora sub acoperirea unui alt abuz: cel legat de intelesul pe care il dam notiunii de libertate a presei!

Ne aflam in mijlocul unui razboi formidabil, prieteni. Iar adversarii nostri ai cetatenilor simpli, aici si aiurea,din Sillicon Valley pana in Moscova via Bucuresti si Bruxelles nu au niciun scrupul dar au resurse nelimitate inclusiv de tupeu si ticalosie.

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. eugen chirovici
    21 martie 2018

    „Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi”, privesc cu inima strânsă, cu inimă grea, lumea dezgustătoare, incoerentă şi străină (cea românească, cu asupră de măsură!) în care mi-e dat să-mi sfârşesc zilele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian