FUNDATIA IOAN BARBUS

Dragos Paul Aligica: Facebook nu mai e cool! Noile generatii il considera un loc al batranilor si depasitilor

Lovitura de teatru! Noile date arata un trend descrescator al timpului petrecut pe Facebook. Oamenii incep sa se trezeasca. Incep sa inteleaga riscurile sociale, de cariera si de sanatate impuse de Facebook. Sau pur si simplu nu mai sunt interesati de bataia de joc cu filmulete cretine, pisici si balteala fetida cu iz propagandistic progresat corect care a devenit Facebook .

Noiembrie: scadere de 4% in timp petrecut pe Facebook. Decembrie: cadere de 18% in timp petrecut. Ceea ce –zice o companie (Nielsen interpretata de Pivotal) care se ocupa cu astfel de evaluari– inseamna o scadere de 24% pe persoana de timp petrecut pe infecta platforma. Vezi aici:

https://www.fastcompany.com/…/chances-are-youre-spending-24…

In parallel, expansiunea Facebook in tarile dezvoltate s-a plafonat sau se apropie de plafonare. Marja de expansiune le-a ramas in lumea a treia unde vor spiona prin jungle si deserturi paternurile de consum si lifestyle pentru a-i targeta cu reclame si propaganda corecta si progresata pana ii vor face pe aia oameni.

Si mai spectaculos: l Al. New York Post confirma trendul ce devenise desul de evident in ultimele luni. Pana si adolescentii –indeobste nesuspectati de prea mult discernamant- se distanteaza si unii chiar detesa social media, facebook, twitter etc. Aici:

https://nypost.com/…/millennials-are-starting-to-hate-soci…/

Foarte interesant, USA Today, despre Social Media ca boala, patologie si despre efortul de a ne extrage din influenta lor nefasta:

https://www.usatoday.com/…/social-media-threat-p…/879185001/

Cam asa stau lucrurile. Asa cum discutam aici cand protestele noaste impotriva abuzurilor, monitorizarii, manipularii, spionarii, cenzurii si agresivitatii ideologice a facebook pareau donchihotesti: EI au mai multa nevoie de decat avem NOI de ei.

Cum procedam mai departe.
Continuam sa ne folosim de ei pana cand punem la punct structurile si platformele alternative. Nimic grandios. Doar bun simt. Mai selective, mai restranse si exclusive, cu standarde mai inalte si cu valoare adaugata neta pentru cititorii autoselectati. Mai putin expuse abuzului si cenzurii. Asta e simplu: tot ceea ce trebuie sa faci este sa NU fii ca Facebook.

Asadar ne vom folosi de ei ca sa pregatim regruparea si reasezatea dar intre timp trebuie sa raspandim adevarul despre ce inseamna aceste retele, ce insemana Facebook si efectele pe care le are asupra indivizilor si societatii. Trebuie sa fim fermi in a denunta abuzul, cenzura, monitorizarea, manipularea neototalitarismului tehnocratic al oligarhilor ideologizati de la Facebook, Twitter, Google etc.

Si cand momentul va fi potrivit, ii vom lasa in urma, aici, sa balteasca in universul moronic in care numai un anumit tip uman se va simti confortabil alaturi de confratii sai din lumile 1, 2, 3 si patru.

PS
Si inca ceva, pentru cei care se laudau ca pe ei i-a suspendat Facebook dar nu au gasit de cuvinta sa faca atat scandal si sa protesteze: Aia nu e de lauda. E semn ca sunteti de fapt niste carpe umane si ca va asezati pres la picioarele oricarui jupan in autoritate, servili, supusi si fara demnitate. Pastrati-va secretul pentru voi, nu are rost sa-l dati pe Facebook. Sau asteptati sa plecam noi de aici sa ramaneti intre voi, specia voastra, sa schimbati impresii.

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian