FUNDATIA IOAN BARBUS

Dragos Paul Aligica: Formatori de opinie si jurnalisti, nu asa se lupta impotriva Rusiei. Nu asa se apara UE sau proiectul comun occidental. Nu asa se apara Romania

Dati-le, domnilor si doamnelor formatori de opinie si jurnalisti care va interpuneti intre fluxul extern si publicul romanesc, o sansa cititorilor si publicului dv. Atat vi se cere: sa le dati o sansa sa-si formeze o opinie cu mintea lor.

Sunt oameni care lucreaza din greu, au o familie, au zeci de obligatii. Depind de dv ca sa inteleaga lumea asta din jur, ca cetateni, ca persoane private. Dedica 10 minute -poate 20 pe zi- sa se informeze. Vor in mod onest sa fie informati. Va acorda increderea. In diviziunea muncii dv veniti cu partea de informare.

Si dv. ce le oferiti? Nici macar faptele. Ati ajuns sa purtati bataliile politice si ideologice ale altora, de pe alte meleaguri, pe seama publicului dv. Va bateti joc de el si de voi insiva.

Dati oamenilor o sansa sa isi faca o opinie. Ceea ce faceti nu este onest, nu este profesionist. A escamota fapte, a substitui opinii si sabloane propagandistice, narative si meme, prezentarii realitatii factuale NU ajuta nimanui.

Nu asa se lupta impotriva Rusiei. Nu asa se apara UE sau proiectul comun occidental. Nu asa se apara Romania. Credeti ca susbtituind faptele cu meme si linii propagandistice si teorii ale conspiratiei ajutati cauza comuna? Nu.

Ati intrat intr-o lupta care nu are nici cea mai mica legatura cu interesul nostru colectiv, v-ati aventurat pe o cale mimetica si iresponsabila care nu e a interesului tarii, a cititorilor dv, a insasi profesiunii dv.

Nu conteaza partipriurile ideologice. Puteti crede ce vreti. Dar dati-le oamenilor astia de buna credinta o sansa si prezentati-le minimal faptele. Atat. Dupa aceea interpretati-le cum vreti, cum vedeti la TV sau cum vi se nazare. Dar dati-le macar o sansa sa gandesca liber. Atat: o sansa.

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

 1. victor L
  27 martie 2019

  Asa se face informarea corecta:

  „ULTIMA ORĂ Theresa May va demisiona înainte de „următoarea etapă a negocierilor” pentru Brexit ”
  UM HotNews
  „Theresa May a transmis că va demisiona doar dacă vor fi înregistrate progrese în procedura Brexit: Sunt dispusă să mă retrag mai devreme decât intenţionam”
  Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian