FUNDATIA IOAN BARBUS

Emil Berdeli: Invocând fonfleurile lansate de Turcescu, Gușă își dă cuvântul de pionier că Simion nu-i omul rușilor

Cozmin Gușă, patronul de facto al postului Gold FM, despre care Dorina Rusu de la CNA a spus că ar putea să se cheme Kremlin FM, își dă cuvântul de pionier, dar pe mâna altuia: George Simion e curat ca lacrima și nu are vreo legătură cu agenții serviciilor secrete ruse.

Vă reamintesc, Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, susținea, într-un interviu oferit site-ului inliniedreapta.net, că Simion a avut legături cu agenți ai serviciilor secrete ruse. Ar fi vorba despre o întâlnire (în urmă cu 12 ani, la Cernăuți) a liderului AUR cu rezidentul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei FSB, care pe vremea Uniunii Sovietice se numea KGB, dar nu numai.

Imediat, Simion a negat informația. Apoi, hodoronc-tronc, a sărit Gușă ca să ne spună într-un text lung și incoerent că Simion e patriot (…) în nici un caz n-are nici o treabă cu rușii. Pe ce se bazează Gușă? Ei bine, pe un fonfleu obosit al lui Robert Turcescu, lansat, firește, tot la Gold FM, despre manipularea din presă prin niscai relee, căreia i-ar fi căzut victimă Simion.

Însă nu aiurările autodeconspiratului Turcescu legate de funia din casa spânzuratului și invocate mintenaș de Gușă sunt importante în acest caz. Nici faptul că Turcescu are din nou iluzia că se află în antecamera gloriei, așa cum am mai scris. De remarcat e doar faptul că Gușă a fost singurul dintre jurnaliștii și influențării noștri cu un discurs asemănător propagandiștilor Moscovei care a sărit vehement în apărarea lui Simion, după ce un fost demnitar din Moldova afirmase că liderul s-a întâlnit cu agenți ruși.

Din ce motive s-a metamorfozat Gușă în avocatul lui Simion, asta-i întrebarea. Eu am trei ipoteze. Prima: Gușă vrea să fie din nou remarcat de ruși drept un volintir destoinic. A doua – se bagă în seamă, crezând că frenezia sa ar fi memorabilă, aforistică, iar Simion, atât de impresionat de amicul său priceput la toate, îi va face loc pe vreo listă la viitoarele alegeri. Iar a treia: n-are încotro și trebuie să execute întocmai și la timp.

În rest, la rece, persuasivul heirupism bombastic al lui Gușă în favoarea lui Simion e precum al braconierului ce tânjește la marile trofee de pe creste, dar din fotoliu.

Emil Berdeli
sursa: insolent.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi