FUNDATIA IOAN BARBUS

Mihail Neamțu: America nu este patria rasismului sistemic iar dovada e neurochirurgul Ben Carson

America nu este patria rasismului sistemic iar dovada cea mai elocventă-n acest sens vine din povestea neurochirurgului Ben Carson. Născut într-un cartier rău famat din Detroit, crescut într-un apartament modest, educat cu ajutorul cărților de mama sa credincioasă, Ben a ajuns un adolescent violent, pus mereu pe cafteală.

Într-un moment de revelație interioară, tânărul se schimbă lăuntric, renunță la mânie, urmează studiile de medicină și ajunge unul dintre chirurgii de top ai Statelor Unite. Printr-o incredibilă coordonare între mâini și privire, între cunoașterea anatomiei și a semiologiei, el a salvat foarte multe vieți de copii.

Astăzi, Ben Carson deține patruzeci de titluri doctorale onorifice. S-a pronunțat mereu împotriva corectitudinii politice. Întâlnirea personală cu Ronald Reagan i-a adus o mai bună înțelegere asupra gândirii conservatoare.

Cărțile lui Carson vorbesc despre puterea omului de a birui adversitățile și frustrările prin abandonarea posturii de victimă și asumarea responsabilității pentru propriile fapte, situații sau întâmplări. Pasionat de înțelepciunea Proverbelor din Sfânta Scriptură, Ben Carson e ministru, astăzi, în cabinetul Trump.

Biografia acestui suflet de aur este o invitație la meditație și autocunoaștere nu doar pentru afroamericani, ci pentru noi toți cei care — mediciniști sau nu — își doresc o viață împlinită.

Mihail Neamțu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Mihail Neamțu

Mihail Neamțu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian