FUNDATIA IOAN BARBUS

Newsweek în România, din 11 mai

Cunoscuta publicație internațională Newsweek va avea, începând din 11 mai 2018, o ediția în limba română. Înființată în 1933 de jurnalistul american Thomas J.C. Martyn, revista a devenit între timp una dintre cele mai de încredere surse de informare pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Apariția Newsweek venea într-un moment de cotitură al istoriei moderne: era anul Marii Crize Economice, al ascensiunii nazismului și al terorii staliniste. Fondatorul revistei a crezut însă că nu există o mai bună oportunitate pentru o publicație onestă, pusă în slujba cititorului.

85 de ani mai târziu, situația internațională este la fel de tensionată, chiar dacă provocările sunt altele. Occidentul se reface după o nouă criză economică majoră, se confruntă cu pericolul terorismului și cu războaie civile în Orientul Mijlociu, dar și cu ofensiva Rusiei care încearcă să recapete statutul de putere mondială al fostei Uniuni Sovietice.

În acest context internațional complicat, România este o țară sfâșiată de propriile conflicte politice și sociale. O țară în care și credibilitate presei a avut de suferit, determinându-i pe mulți cetățeni să se retragă spre alte medii, în așteptarea unor platforme care să promoveze jurnalismul de calitate.

Newsweek România, publicație deținută în întregime de jurnaliști, își propune să recâștige încrederea cititorilor, printr-o abordare nouă și de ținută.

“Nu ne propunem să fim o publicație de masă, ci una pentru elite. Și, când spun elite, mă gândesc la profesioniștii din toate domeniile. De care nu ducem lipsă, dar pe care din păcate îi subestimăm adesea. Ne vom adresa tuturor oamenilor inteligenți și onești, celor care n-au nevoie de îndrumări, ci de informație”, a declarat jurnalistul Sabin Orcan, liderul echipei Newsweek România.

Revista va apărea în fiecare vineri, va avea 68 de pagini și va costa 11,9 lei. Cititori o vor putea cumpăra de la orice chioșc de difuzare a presei, dar și din malluri sau benzinării. Totodată, vor exista mai multe variante de abonament, la prețuri reduse.

Conținutul revistei va îmbina analizele din ediția internațională cu investigații și reportaje din actualitatea românească. O atenție deosebită va fi acordată poveștilor de succes ale românilor din întreaga lume. Articolele vor putea fi citite și pe site-ul newsweek.ro, care va oferi în plus știri la cald din actualitatea politică, economică și socială.

PRELUAT DIN   https://newsweek.ro/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 comentarii

 1. victor L
  2 mai 2018

  Am atrins o coarda sensibila daca mi-ati sters postarea.
  Curat in linie dreapta ????

 2. Anca Cernea
  2 mai 2018

  Nu. Pentru proastă creștere.

  A fost un cartonaș galben, ca să spunem așa.
  Ar putea să urmeze unul roșu. Sau nu.
  Your choice.

 3. AT
  2 mai 2018

  Nu stiu ce o fi fost Newsweek in zilele sale de glorie, dar acum e o goarna ideologica de rasul lumii. Daca editia romaneasca va fi ca cea internationala, va fi un alt VICE Romania.

  https://www.youtube.com/watch?v=SGQGTrzYsnc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian