FUNDATIA IOAN BARBUS

Noua Stângă îmbrățișează ceaușismul, a “ținut cu minerii”

Foto: Dinu Lazăr
Photoshop: Giani Popescu

Cu trecerea timpului, “stânga intelectuală românească”, “noua stângă”, “intelectualii critici”, sau cum își mai doresc să fie numiți, prind curaj și se radicalizează. Depășesc etapa intermediară a relativizării crimelor regimului comunist din România, unul dintre cele mai brutale din lume și, în căutare de modele și inspirație, îmbrățișează ceaușismul. Cinismul ludic.

Costi Rogozanu (criticatac): „ Am văzut la televizor că minerii făceau ravagii în Bucureşti. Normal. Doar golanii începuseră primii. Am strîns puţin din ochi la primele imagini cu tineri prinşi şi bătuţi groaznic. Dar am trecut peste destul de uşor […] cum îşi permit ăia din Piaţa Universităţii să o ţină langa cu folk (folk!)!? […] Ţara asta era compusă 90% din mineri în cuget şi-n simţiri. Bucureştenii i-au întâmpinat cu bucurie şi flori […] în anii 90, pe cînd eram prepuber, am ţinut cu minerii pentru că vroiam linişte şi program normal la televizor.

Vasile Ernu (criticatac): “…Ceauşescu chiar pare un mare om politic.” / “nu-l comparaţi pe Ponta cu Ceauşescu că-i creşteţi cota mult.” / “ăştea [sic!] nu reuşesc să vopsescă şi să fure cît a construit Ceauşescu”.

Marius-Bogdan Tudor (Gazeta de Artă Politică):  “Oamenii vor să aibă acces la niște resurse, așa cum și părinții noștri au avut acces la resurse, și au avut parte de mobilitate socială, care nu a mai existat în Romania [după 89 n.t.]. Am avut acces, în anii 60-70 la un loc de muncă, la educație, la sănătate gratuită și de calitate, și aceste lucruri se uită.

  • Despre “sănătatea gratuită și de calitate” din ceaușism, a scris Pr. Coman Alexandru (aici și aici): ” în anii lui Ceaușescu, în orfelinatele morții au fost uciși premeditat mii sau zeci de mii de copii suferinzi”.
  • “Piața Univerisității” (Stere Gulea)

Claudiu Craciun: In momentul in care s-a terminat comunismul, noi am renuntat la prea multe lucruri. Am renuntat conditii medicale bune, la educatie buna, la economie sanatoasa, la mediul sanatos. Noi am renuntat la aceste obiective [dupa 89].
Ba, ce bine era inainte!

Decembrie 2017, niște ceaușism de la Claude Karnoouh, criticatac:

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. Unchiu SamSpune:

  Răspunde
  iunie 14, 2015

  Nişte prostovani cu aere. Nici nu ştiu eu ce a fost atunci. Rogozanu era un copil şi nici nu locuia în Bucureşti în iunie 1990, iar Ernu locuia la el în URSS.
  Oamenii abordează problema “ideologic”, adică vezi doamne minerii erau proletariatul, iar studenţimea din Piaţă era reacţiunea, burghezia de dreapta, exploatatoare.
  Dar aceşti ideologi nu sunt în stare să ne spună unde se încadrau adevăraţi exploatatori, oamenii regimului Iliescu, care au furat peste un miliard pe an din subvenţiile destinate mineritului până când această ramură s-a desfiinţat. Aceştia erau exploatatorii clasei muncitoare şi minerilor, nu studenţii şi intelectualii din piaţă.

  Plus că Rogozanu şi Ernu cu înfăţişarea lor hipsteroidă sigur ar fi fost căsăpiţi de mineri dacă le ieşeau în cale. Aşa au luat bâte pe spinare şi în cap Mihai Tănăsescu, viitor ministru al Finanţelor în Guvernul Adrian Năstase sau Antip, fiul odioasei tovarăşe Felicia Antip, care sub pseudonimul Xantipa din ziarul fesenist AZI instiga la crimă împotriva celor din piaţă, care ar fi fost legionari şi vindeau Ardealul. Ura Feliciei Antip s-a întors însă împotriva propriului său copil.

 2. Theo HahnSpune:

  Răspunde
  iunie 14, 2015

  Acum, înțelegeți și voi, din păcate specia umană dă greș, iar din greșelile ei apar asemenea indivizi stercorali. Iar latrinele periodic emană pestilența pe care o înmagazinează. Ce mai poți să spui despre ei? Că fac pe ei, simbolic, de fiecare dată când sunt revizitați de melancolia dezgustătoare a kitschului pe care Kundera îl definea ca abstracție fantasmatică a materiilor fecale? Singura problemă e că o fac public și aflăm și noi ce au reușit, bieții, să producă…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian