FUNDATIA IOAN BARBUS

Patriarhul Kiril: Operațiunea militară a Federației Ruse în Ucraina are o dimensiune metafizică (Gheorghiță Ciocioi)

În Duminica Iertării, Patriarhul Kiril al Moscovei s-a adresat fiilor Bisericii Ruse într-o predică în care a legat subiectul iertării de cel „al operațiunii militare” a Rusiei în Ucraina.

„Iertarea fără dreptate înseamnă capitulare și slăbiciune. Prin urmare, iertarea trebuie să fie însoțită de păstrarea, fără doar și poate, a dreptului de a sta de partea luminii, de partea adevărului lui Dumnezeu”, a spus patriarhul rus după liturghia de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. În opinia înaltului ierarh rus, astăzi, în Ucraina, rușii poartă o luptă „care nu are o semnificație fizică, ci metafizică”.

„Nu condamnăm pe nimeni, nu chemăm pe nimeni să vină la Cruce, doar ne spunem: vom fi credincioși Cuvântului lui Dumnezeu, vom fi credincioși Legii Lui, vom fi credincioși Legii dragostei și dreptății, iar dacă vedem o încălcare a acestei legi, niciodată nu ne vom împăca cu cei care nimicesc această lege, inclusiv ștergerea graniței dintre sfințenie și păcat. Și cu atât mai mult cu cei care promovează păcatul” […] Astăzi, frații noștri din Donbas, poporul ortodox, suferă fără îndoială și nu putem decât să fim alături de ei – în rugăciune întâi de toate”, a concluzionat patriarhul Kiril.

Gheorghiță Ciocioi


Citiți și: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, despre Patriarhul Kiril al Moscovei: “Un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian