FUNDATIA IOAN BARBUS

Premierul Răzvan Ungureanu, amenințat cu răpirea și moartea de Adrian Solomon, deputat PSD. La Bârlad, PSD anunță “miting anti-american”

23Campania electorală și lupta pentru putere a încins nu doar spiritele ci și mințile unor politicieni iresponsabili care, în căutare de voturi, au trecut la amenințarea integrității fizice a adversarilor politici. Deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, un necunoscut în politica mare, s-a gândit că măcar acum, la final de mandat, să devină celebru. Cum? Simplu: amenințându-l cu răpirea și cu uciderea pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu, după modelul fostului premier italian Aldo Moro, răpit și ucis de Brigăzile roșii, la sfârșitul anilor 70.

Tratând Bârladul ca pe propria sa moșie, deputatul PSD Solomon a depășit faza războiului cu adversarii săi politici pe plan local, trecând în liga mare, prin amenințarea integrității fizice a premierului Ungureanu. Cuprins de febra unui discurs politic ținut în timpul unei conferințe de presă organizată vineri la Bârlad, Solomon a declarat că șeful Executivului va avea de-a face cu mânia sa în cazul în care va veni în oraș și va îndrăzni să nu treacă pe Primărie. „Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai la IRB.

Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimțirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad și să nu anunțe autoritățile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tăriceanu ci soarta lui Aldo Moro. Și asta nu-i o amenințare e o asigurare, domnul prim-ministru”, a precizat deputatul PSD, ultima replică fiind parcă desprinsă din filmele cu bătăi și explozii, pe care Solomon le urmărește probabil cu mare interes. „Să vii tu în Bârlad și să nu te oprești pe la primărie, să n-ai bunul simț să suni la primărie înainte să vii“, a continuat alesul PSD, pe același ton amenințător.[…]

“Cum să creadă lumea că l-am ameninţat eu cu moartea pe premier? Eu sunt convins că nu va veni la Bârlad. Eu nu am comparat nicio persoană. Am folosit o expresie. Adică va avea viaţă grea, nu mă ocup eu de Brigăzile Roşii. Sunt cuvintele mele, sunt conştient de asta. Nu am nicio legătură cu ce înţelegeţi voi din ele”, a declarat, pentru Realitatea, Adrian Solomon.

Ungureanu – țintă la pachet cu americanii

Premierul Ungureanu nu este singura țintă a deputatului Solomon . Acesta pregătește un miting anti-american și anti Ungureanu în această săptămână, motivând că „trebuie să ne alegem o țintă“. În cadrul aceleiași conferințe de presă, luat de valul politicianismului de doi bani, deputatul Adrian Solomon a vorbit și despre mitingul pregătit de PSD, în această săptămână, la Bârlad, pe tema gazelor de șist. “

Mitingul de pe 26 este un miting anti american și anti Răzvan Ungureanu. Anti guvernul Ungureanu. Pentru că nu putem să nu ne alegem o țintă.”, a subliniat deputatul PSD, mândru de atitudinea și activitatea sa politică.

PSD: Solomon-un iresponsabil

Declarațiile lui Solomon privind amenințarea premierului Ungureanu cu răpirea și cu moartea, au fost considerate absolut iresponsabile chiar de către colegii de partid ai deputatului PSD. Președintele Comisiei juridice, senatorul Toni Greblă a declarat pentru „Curentul“ că afirmațiile deputatului Solomon sunt cel puțin iresponsabile și că acesta nu are habar despre ce vorbește, folosind niște termeni prea tari chiar și pentru o declarație politică.:

Mitingul de pe 26 este un miting anti american și anti Răzvan Ungureanu.
Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui 

„După părerea mea a fost metaforic, neinspirat. Ca să nu zic, neinspirată e puțin spus pentru această declarație. Este una metaforico-iresponsabilă. Cred că nu știe ce s-a întâmplat cu Aldo Moro și trebuie citită așa cum circulă în popor că dacă vrei să-ți fie rău, vei avea soarta lui Aldo Moro și probabil a zis-o în sensul astă fără să cunoască exact despre ce este vorba. Probabil avea alte preocupări atunci.“, a declarat senatorul Greblă despre amenințările proferate de Solomon. El a condamnat astfel de atitudini despre care spune că nu ar trebui să reprezinte precedente.

[…]

Aldo Moro – răpit și ucis de Brigăzile roșii

Deși unii colegi din PSD au încercat să-i găsească circumstanțe atenuante, pe motiv că s-ar putea să nu știe exact ce soartă a avut Aldo Moro, precizăm că deputatul Solomon a știut exact cum a sfârșit fostul premier italian, deoarece domnia sa a fost profesor de istorie, absolvind în 2001 aceeași facultate ca și premierul Ungureanu, Facultatea de istorie Universitatea Al.I.Cuza Iaşi. Iar în cazul în care a lipsit de la cursurile de istorie universală contemporană, îi reamintim că Aldo Moro este un fost premier italian și lider al Partidului Democrat Creștin care a fost răpit și asasinat, la finele anilor ’70, de către membrii Brigăzilor Roșii, o organizație teroristă marxist-leninistă în timpul ce negocia un acord istoric de alianță cu Partidul Comunist Italian, pact ce ar fi consfințit formarea unui guvern de coaliție al principalelor forțe politice existente în țară la acea vreme. Aldo Moro a rămas în istorie ca un mare om politic, în timp ce ucigașii săi sunt la lada de gunoi a istoriei, în sertarul teroriștilor, loc unde tânjește se pare și deputatul PSD Adrian Solomon, având în vedere declarațiile sale politice din ultima vreme.

Iulia Nueleanu
Mădălin Necșuțu , CURENTUL.RO 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi