FUNDATIA IOAN BARBUS

Sharyl Attkinsson despre degradarea din mass media americană (Alexandru Lăzescu)

O conferință în care jurnalista Sharyl Attkinsson (are 5 premii Emmy pentru jurnalism de investigație, o fostă corespondentă și/sau moderatoare TV la CBS, CNN, PBS), autoarea unei carti publicate recent, “Slanted: How the News Media Taught Us to Love Censorship and Hate Journalism”, vorbeste depre degradarea masivă din mass media americană, în frunte cu cea din ceea ce consideram în trecut a fi navele ei amiral: NYTimes, WP, CNN, etc.

Fenomenul a primit între timp și un nume: “Post Jurnalism”. Ea se alătură altor voci care expun acest fenomen. Ca Barri Weiss care si-a dat demisia de la NYTimes din această cauza (merită citită remarcabila ei scrisoare de demisie adresată conducerii ziarului) si, mai mult de atît, încearcă în mod activ să dezvăluie incredibilele derapaje “woke”, precum cele din sistemul de educație. Despre același fenomen a scris si Jill Abramson, fost Executive Editor, The New York Times, în “Merchants of Truth”.

Sunt voci din interiorul profesiei care ar trebui sa-i trezească la realitate pe cei care continuă să se îmbete cu apa rece că sunt derapaje pasagere, a căror semnificație nu trebuie exagerata. Nu îi iau bineînțeles în calcul pe cei mankurtizați, din păcate destul de mulți, îndoctrinați timp de decenii într-un sistem educațional confiscat de neo-marxisti. Însă nu sunt deloc sigur de asta.

Dacă ne uităm în istorie vedem că mulți oameni, de regulă educați, sofisticați, care se descriu drept “moderati”, preferă să se auto-amăgească decît să se confrunte cu realitatea neplăcută din jur.

Alexandru Lăzescu

SURSA   FB

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Stefan
    17 martie 2021

    Interviu exceptional. Mi-a placut optimismul doamnei Atkinsson, cu toata experienta amara.
    In 2014, criminalii regimului Obama au hackuit calculatorul de serviciu de la CBS al ziaristei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian