FUNDATIA IOAN BARBUS

Traian Băsescu: Geopolitrukul rusofon încearcă să ne convingă că America lui Donald Trump va abandona Europa de Est

GEOPOLITRUKUL rusofon, o specie agresivă de propagandist.
Am văzut în ultima perioadă tot soiul de analişti chipurile îngrijoraţi de evoluţiile lumii ca urmare a alegerii lui Donald Trump. Desigur, cel mai ridicol dintre ei este GEOPOLITRUKUL care nu mai pridideşte a-şi revărsa fluviul de incompetenţă şi neînţelegere a lumii actuale peste ţară şi în a sugera insistent că singura soluţie este Mama Rusia.

În timp ce GEOPOLITRUKUL îşi revarsă impostura în lungi tirade pro Moscova în emisiunile televizate, „prietenul” lui Putin, preşedintele ales Donald Trump, debarcă Brigada 3 din Divizia 4 infanterie a US Army la Bremen în Germania, cu destinaţia Estul Europei. Nu mai puţin de 4400 militari şi 2200 piese de luptă blindate, începând cu tancuri Abrams, transportoare blindate Bradley, artilerie Paladin şi alte echipamente grele de luptă, vor fi dislocate in Polonia, Ţările Baltice, România şi Bulgaria. Mai mult, Batalionul 1 al acestei brigăzi va fi dislocat la Mihail Kogălniceanu. Brigada 3 nu este orice unitate. Aceasta a fost dislocată de 4 ori în Irak şi o dată în Afganistan. În timpul acesta, GEOPOLITRUKUL încearcă să ne convingă că America lui Donald Trump va abandona ţările din Europa de Est şi le va lăsa sub influenţa lui Putin. Altfel spus, vrea să ne convingă că trebuie să ne reorientăm politica externă spre Moscova, aşa cum a făcut Igor Dodon în Republica Moldova.

Mai mult, GEOPOLITRUKUL vede dezastrul american în Siria şi implicit (după mintea lui) pierderea influenţei în Orientul Mijlociu, în condiţiile în care Rusia are de 50 ani baze militare în Siria, la Tartous şi Latakia, şi uitând că SUA au zeci de mii de militari în Irakul vecin Siriei sau în Iordania.

Alt lucru pe care nu-l observă GEOPOLITRUKUL. Pentru consolidarea poziţiei SUA în Orientul Mijlociu, Donald Trump reface complet şi consolidează, înainte de începerea mandatului, relaţia cu Israelul şi îşi manifestă ostilitatea faţă de Acordul Nuclear cu Iranul prietenos Rusiei şi Siriei. Şi aici GEOPOLITRUKUL lansează dezinformarea pierderii superiorităţii SUA în Orientul Mijlociu şi în lume în favoarea Rusiei şi Chinei.

O concluzie: Limbile Moscovei au declanşat un val de propagandă prin care încearcă să genereze neîncredere în aliaţii României, în mod deosebit în SUA, pentru a-şi vedea împlinit visul de a linge bocancii Moscovei.

Simt nevoia să-i râd în faţă GEOPOLITRUKULUI, spunându-i că eu cred în America lui Donald Trump, chiar dacă acesta nu a fost opţiunea mea electorală.

PS-Nu sunt un adversar iraţional al Rusiei, ci doar mi-aşi dori ca această ţară să respecte interesele României în regiune şi în relaţia bilaterală.

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 comentarii

 1. Costin Andrieş
  11 ianuarie 2017

  audierea lui James Matti, propunerea lui Trump pentru postul de Ministru al Apararii, a spus ca Rusia este una din cele mai mari amenintari la adresa SUA si ca trebuie confruntata:

 2. Florin
  11 ianuarie 2017

  A spus-o si Trump la conferinta de presa de marti: da, am sa incerc sa get along with Putin. S-ar putea sa mearga, s-ar putea sa nu mearga. Daca nu merge, isi inchipuie cineva ca Hillary (pardon, Killary – nota mea) ar fi fost mai dura cu Putin decit am sa fiu eu? (rasete in sala).
  Presedintele Basescu are perfecta dreptate. In ultimele zile nu pot sa ma mai uit pe Realitatea sau pe Digi (B1 ma lasa rece, am senzatia ca sunt ori prosti ori neinformati – vezi definitia perfecta data de DPA) de sila propagandistilor care incearca sa convinga romanii ca presedintele ales al Americii e spionul Moscovei si maninca copii cruzi la micul dejun. Cum romanii sunt cei mai pro-americani est-europeni (daca nu chiar europeni) tinta este clara: cum sa-ti bazezi siguranta nationala si sa fii aliat cu un asemenea monstru? N-ar fi mai bine sa ne re-evaluam aliantele? Nu cumva soarele ar trebui sa rasara din nou de la Rasarit?

 3. Mihai
  11 ianuarie 2017

  Donald Trump inca nu e presedinte …nu a debarcat nimic la comanda lui….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian