Vasilică Croitor, pastor protestant: Observ siderat că unele persoane văd în Putin un apărător al valorilor creștine

1

Sunt siderat să observ că unele persoane care vădesc o cunoaștere limitată (încerc să fiu elegant) a istoriei din ultimul secol, au redus toată discuția la un simplu conflict între apărătorul creștinismului – Marele Putin – și promotorul stilului de viață decadent – Zelenski. 

Realitatea este că Putin este unicul lider politic european care mimează cu mare succes lupta pentru valorile creștine. Doar atât. Este mai mare actor decât Zelenski!

Putin a reușit să facă din Biserica Ortodoxă Rusă jucăria lui personală, iar pentru a îi ademeni pe enoriași să îl susțină, a adoptat cu succes un discurs religios pro-familie.

Putin a închis o grămadă de biserici evanghelice. Păstorii trebuie să raporteze cine predică în bisericile lor exact așa cum era pe vremea comuniștilor. Am buni prieteni slujitori în Rusia și știu cum li s-au limitat drepturile tot mai mult în ultimul deceniu. Pe frații din Armata Salvării i-a trecut în ilegalitate. La fel și alte grupări religioase. El nu crede în libertatea religioasă, ci doar într-o biserică aservită statului totalitar.

Este o gravă eroare să îl considerăm un apărător al valorilor creștine pe cel care își trimite spionii în Occident să îi omoare pe opozanții lui politici. Pe alții îi otrăvește chiar în țara sa, cu substanțe interzise prin tratate internaționale.

– Cum ar putea să fie un om al lui Dumnezeu un criminal care laudă URSS, unul dintre cele mai brutale și criminale imperii pe care le-a cunoscut Europa? Putin a refuzat să condamne crimele comunismului, Gulagul, foametea provocată intenționat de Stalin în Ucraina (cu 2 milioane de victime), distrugerea bisericilor și ateismul impus cu forța în țările pe care le-au controlat în Europa și Asia.

– Cum ar putea avea ceva de-a face cu valorile creștine cel care îl consideră pe Stalin cel mai mare erou al Rusiei și care aduce un comando musulman să lupte în Ucraina?

– Putin a întreținut conflictele militare în toate fostele republici sovietice și nu a avut nicio reținere să apeleze la forță pentru a reprima în mod sângeros manifestațiile, inclusiv din alte țări.

Războiul din Ucraina este o invazie asupra unui stat suveran. Punct. Dacă în fruntea Ucrainei era cel mai păcătos lider sau cel mai sfânt apostol, asta nu ar fi schimbat cu nimic realitatea: Ucraina este invadată de un dictator care și-a pierdut de mult mintea și seamănă în jurul său moarte.

Isus ne-a cerut să fim vigilenți și să nu ne lăsăm seduși de cei care ar veni în numele Său. Este adevărat că în istorie au existat învățători și lideri care și-au confecționat o aură de oameni evlavioși și i-au amăgit pe mulți. Dar nu mi-am imaginat nicio clipă că unii credincioși vor fi seduși și vor ajunge să îl considere apărător al credinței pe unul care nu seamănă în niciun aspect al gândirii și faptelor cu Isus!

Vasilică Croitor

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. Adevarat! Ma bucur sa aud ca mai sunt oameni care il vad pe Putin exact cum este!
    E infiorator sa vezi comentarii ale unor persoane care au trecut prin scoala ca gasca prin apa, care de istorie doar isi mai amintesc ca a fost predata in scoala…sa faca niste comentarii despre Putin, ca ar salva lumea de lgbtq. Acest individ care vorbeste despre valorile familiei, dar despre a carui familie nu se stie nimic clar, ci se pot face doar supozitii! Marele lor “Salvator” trimite soldati sa impuste ce nimeresc in cale si aduc distrugere unei natii intregi cu viziuni de bolsevic, sa re-adune marea Rusie intr-n imperiu comunist.
    Ce este mai trist e ca atunci cand nu mai au argumente, acesti admiratori ai acestui monstru, recurg la citate auzite la biserica, ori si mai rau, unii recurg la replici obscene. Cum am mai spus, au telefoane, au FB, le mai lipseste materia cenusie si bunul simt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here