Victoria Stoiciu: Bolșevismul și Lenin, deviaționism de dreapta. Societatea mult visată ne așteaptă

1

Iliescu ne spune până azi că Nicolae Ceauşescu a “întinat nobilele idealuri ale comunismului”, că a fost de fapt un deviaționist de dreapta. Stalin a spus același lucru despre mai toți subordonații și apropiații lui, înainte să îi execute. Hrușciov a venit apoi și-a spus că Stalin a fost un deviaționist, și până azi povestea asta obosită este folosită în încercarea de a absolvi comunismul și comuniștii de crimele  lor.

Până azi când, la aniversarea a 100 de ani de la revoluția boșevică, Victoria Stoiciu, coordonatoare de programe la fundația socialistă germană Friedrich-Ebert-Stiftung România și fostă autoare pe aproape defunctul criticatac.ro, ne spune că aceeași revoluție bolșevică nu avea nimic socialist sau comunist în ea, că e, cum altfel?, un “deviaționism de dreapta”.

Că Lenin a fost un capitalist veros, iar comunismul n-a fost cu adevărat încercat  niciodată. Deci că trebuie să ne apucăm serios, tovarăși, tovarășe și camarazi non-binary, să “construim societatea visată”.

Click pe imagine pentru sursă. Nu ratați comentariile

sursa foto: Victoria Stoiciu, Facebook.

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

1 COMENTARIU

  1. Tovarasa stoiciu dovedeste pentru a nu stiu cita oara ca daca esti comunist, atit prostia cit si ticalosia tind spre infinit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here