FUNDATIA IOAN BARBUS

Victoria Stoiciu: Bolșevismul și Lenin, deviaționism de dreapta. Societatea mult visată ne așteaptă

Iliescu ne spune până azi că Nicolae Ceauşescu a „întinat nobilele idealuri ale comunismului”, că a fost de fapt un deviaționist de dreapta. Stalin a spus același lucru despre mai toți subordonații și apropiații lui, înainte să îi execute. Hrușciov a venit apoi și-a spus că Stalin a fost un deviaționist, și până azi povestea asta obosită este folosită în încercarea de a absolvi comunismul și comuniștii de crimele  lor.

Până azi când, la aniversarea a 100 de ani de la revoluția boșevică, Victoria Stoiciu, coordonatoare de programe la fundația socialistă germană Friedrich-Ebert-Stiftung România și fostă autoare pe aproape defunctul criticatac.ro, ne spune că aceeași revoluție bolșevică nu avea nimic socialist sau comunist în ea, că e, cum altfel?, un „deviaționism de dreapta”.

Că Lenin a fost un capitalist veros, iar comunismul n-a fost cu adevărat încercat  niciodată. Deci că trebuie să ne apucăm serios, tovarăși, tovarășe și camarazi non-binary, să „construim societatea visată”.

Click pe imagine pentru sursă. Nu ratați comentariile

sursa foto: Victoria Stoiciu, Facebook.

PRELUAT DIN   Facebook

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. bec
    9 noiembrie 2017

    Tovarasa stoiciu dovedeste pentru a nu stiu cita oara ca daca esti comunist, atit prostia cit si ticalosia tind spre infinit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian