FUNDATIA IOAN BARBUS

Prietenii Israelului pe Facebook

Grupul prietenilor Israelului din Romania

In aceste momente, cind Israelul se confrunta din nou cu terorismul islamic, cind in presa din toata lumea predomina, din nou, discursul relativist care pune semnul egalitatii intre singura tara civilizata din Orientul Mijlociu si o organizatie terorista, Israelul are nevoie de prieteni.

20% din populatia Israelului este musulmana. Musulmanii se bucura in Israel de aceleasi drepturi de care se bucura orice alt cetatean al statului, evreu sau nu. In schimb, in Gaza nu exista nici un evreu, pentru ca daca un evreu intra in Gaza, e LINSAT de multime, asa cum s-a intimplat deja.

Exista o demarcatie clara intre barbarie si civilizatie.

Sustineti Israelul!

Redactia In Linie Dreapta
https://inliniedreapta.net/

Politica de comentarii: Scopul acestui grup este, dupa cum ii spune si numele, sustinerea Israelului, nu organizarea de dezbateri libere intre adversarii si prietenii statului evreu. Orice remarca nefolositoare in acest sens va fi stearsa. Va multumim pentru intelegere.

——————————————————–
Va puteti alatura grupului aici: https://www.facebook.com/groups/426768217389146/

In acest moment, dupa citeva ore de existenta, grupul are 949 de membri.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

24 de comentarii

 1. bogdan
  22 noiembrie 2012

  Eu n-am profil personal, doar pagină de organizație, deci nu pot adera.

  Voiam să vă semnalez un clip interesant:

  Mărturisesc că și eu, vreme de ani buni, am căzut în aceeași capcană, din care am ieșit doar când am început să călătoresc mai mult prin lume și să deschid ochii.

 2. Vlad M.
  22 noiembrie 2012

  Clipul este foarte misto (ti-am editat comentariul si am introdus codul embed). Intr-adevar, multi gandesc fix in acesti termeni: se orienteaza nu dupa dreptate, ci dupa aparenta slabiciune. Il voi folosi la un articol pe care il pregatesc. Multumesc, bogdan!

 3. Dorin
  22 noiembrie 2012

  Dincolo de animozitățile istorice dintre români și evrei, cred că acum locuitorii Israelului (plecați sau nu din România) înțeleg mult mai bine dublul limbaj al occidentului față de popoarele „problematice” din estul Europei sau Orientul apropiat !! Probabil că sunt în situația de a recunoaște cît au suferit și românii din cauza acestui tip de „real politik” promovat de cei aflați în situația de a decide politic despre alții… Mă aflu de mult în căutarea unor situații foarte clare, din care manipulatorii occidentali să n-aibă altă ieșire decît recunoașterea unor grave greșeli politice / militare pe care le-au făcut față de popoarele din est-Europa și Orient…

 4. Mihai Popa
  22 noiembrie 2012

  Dacă va obţine statut de observator la ONU, Palestina intenţionează să depună o plângere la Curtea Penală Internaţională, în care cere să fie pedepsiţi cei care sunt responsabili pentru începerea operaţiunii Stâlpul Apărării, în teritoriile palestiniene, a declarat joi, Rafat Saleh, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei.

  Pe 29 noiembrie, şeful Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, va adresa ONU cererea ca Autoritatea Palestiniană să fie primită în această organizaţie în calitate de stat observator.

 5. Corneliu
  22 noiembrie 2012

  Pe cat este situatia de stupida, pe atat este de revoltatoare si mai ales periculoasa. Faptele sunt cunoscute, dar merita reamintite. Deci:
  1. Saptamani in sir, Israelul este bombardat fara intrerupere de catre bandele teroriste care guverneaza efectiv in Gaza, adica Hamasul&Co.
  Bombardamentele vizeaza o zona larga de localitati limitrofe Gazei, insumand o populatie de peste 1 milion de oameni.
  A nu se omite: sunt bombardate localitati civile exclusiv.
  Cu pauze, situatia dureaza de multi ani.
  2. Intr-un tarziu, Israelul decide sa puna capat situatiei si replica atacatorilor. Folosind mijloace extrem de precise, sunt lichidati multi teroristi, unii in functii cheie, sunt distruse sute de lansatoare de rachete, inclusil subterane, infrastructuri militate teroriste de tot felul.
  Mijloacele precise sunt destinate minimizarii lovirii oamenilor neimplicati. Nicio armata din lume nu face asa ceva.
  3. Victime civile au fost totusi, pentru ca teroristii folosesc in mod deliberat propria populatie ca scuturi vii. Numarul a fost incomparabil mai mic decat daca nu s-ar fi folosit asemenea mijloace.

  S-a creat o situatie in care criminalii de razboi arabi palestinieni din Gaza, care au tras deliberat in populatia civila si au facut-o din mijlocul propriei populatii (de doua ori crima de razboi) vor fi tocmai ei cei care vor acuza Israelul de crime de razboi.
  Ceva mai absurd si mai kafkian nu se putea.

  Actiunea insa se inscrie in linia generala adoptata de cei care doresc pe fatza distrugerea Israelului.
  Arabii nereusind pana acum sa invinga militar Israelul, adopta o alta tehnica ticaloasa, in aplauzele imbecililor din lume.
  Ei fac orice pentru a delegitimiza Israelul pe toate planurile posibile si printre altele sa lege aceasta tara de maini, facand ca orice gest de aparare sa fie taxat automat ca crima de razboi.
  In acest fel, ei vor sa aduca Israelul in situatia de a nu se mai putea apara in mod legitim, sa fie hartuit la fiecare pas de o comisie de ancheta sau alta, sa ajunga si la stadiul de a fi judecat pentru crime de razboi.

  Este infam si revoltator.
  Israelul ajunge astfel sa fie ca stat, ceeace a fost evreul in lume ca individ, hartuit, sicanat, fugarit pentru a fi ucis.
  Si tocmai de catre scursorile morale ale omenirii.

 6. Liv St Omer
  22 noiembrie 2012

  As vrea sa vin si eu la manifestatie. Spuneti-mi numai unde si cand are loc, va rog frumos.
  Multumesc anticipat.

 7. Silvapro
  22 noiembrie 2012

  As dori si eu sa ma alatur grupului de prieteni ai Israelului. Dar din pacate inca nu am facebook. Sper ca miine sa ma invrednicesc in sfirsit.

  Costin, grupul mai este in formare? Cum mai merge?

 8. crisuadi
  22 noiembrie 2012

  Silvapro : „Dar din pacate inca nu am facebook”
  Crisuadi : Din fericire nu mai am facebook ! ????

 9. Rodica Grindea
  22 noiembrie 2012

  Mă încântă să intru în grupul „Prietenii Israelului”, dar nu știu cum veți primi dvs., cei din grup, articolele (puteți prelua tot ce doriți!) în care am o atitudine critică virulentă la adresa guvernului israelian, care tocmai în această perioadă extrem de critică pt. țara noastră. face acele „greșeli pe care n-ai voie să le faci”. În speță, mă refer deseori la extremele politice (de ambele laturi), nepermis tolerate de factorii politici „din vârful piramidei”.
  În fapt, eu cred că tocmai un bun prieten nu te bate pe umăr și-ți spune bravo, atunci când faci greșeli devastatoare în primul rând pt. tine însuți, iar dacă mai ai și persoane în răspunderea ta (pt. guvernul israelian – marea masă a locuitorilor), asta devine de mii de ori mai grav. Dacă îmi împărtășiți această părere, acceptați-mă, dacă nu – nu, voi înțelege.
  Rodica Grindea

 10. emil borcean
  22 noiembrie 2012

  Salut Rodica Grindea. Si care sunt greselile devastatoare la care te referi?

 11. emil borcean
  22 noiembrie 2012

  Apropo, Rodica Grindea, o intrebare. Mahmud Abbas s-a intors triumfator de la sesiunea ONU recenta, cea care a acordat „statehood” palestinienilor. Abbas nu a pierdut o buna ocazie de a declara ca Israel este un stat rasist, colonial, un stat apartheid si ca Ierusalim este capitala eterna a Palestinei. Ce anume au tolerat factorii politici israelieni „din vârful piramidei” de l-au suparat asa tare pe Abbas?

 12. Silvapro
  22 noiembrie 2012

  Israelul tolereaza si tot tolereaza, ceea ce este intolerabil. Asta este una din greselile noastre. Cum de tolaram mii de rachete in orase mari si asezari fara sa reactionam decit intr-un tirziu? Cum de toleram parlamentari arabi care fatis sint de partea dusmanului si unii chiar si ii ajuta?

  Pina in urma cu citiva ani plateam despagubiri familiilor teroristilor arabi israelieni care mureau in suicide-bombing, ca si cum teroristul era victima, ca cei omoriti de el. Asta pina la atentatul din tren in Naharia.

  Un prieten adevarat ne-ar batea pe umar ca sa ne trezeasca din naivitate si nu sa ne zica „Fii barbat. Lasa-te umilit!”

 13. Silvapro
  22 noiembrie 2012

  @ Rodica Grindea,
  Daca vrei in mod sincer sa intelegi radacina mecanismelor si tricurile care duc la blamarea Israelului, iti recomand un articol de referinta la care tocmai a adus Corneliu un link la un item paralel.

  Aici vei gasi articolul:

  The Big Lie and the Media War Against Israel: From Inversion of the Truth to Inversion of Reality
  http://jcpa.org/article/the-big-lie-and-the-media-war-against-israel-from-inversion-of-the-truth-to-inversion-of-reality/

 14. Silvapro
  22 noiembrie 2012

  #11, @Emil Borcean,

  Abbas nu a pierdut o buna ocazie de a declara ca Israel este un stat rasist, colonial, un stat apartheid […].

  Pe acest subiect Haim Hecht, un reporter la TV, a efectuat un sondaj simplu cu candid camera: vinzatorul evreu era actor ca si araboica, adica chiar era araboaica dar juca acest rol, pe cind toti cumparatorii erau reali, habar n-aveau ca este o inscenare si ca sint filmati in scopul acestui test. De fapt reactia lor a fost vizata. In filmulet s-au prezentat citeva cazuri si in general a reiesit ca oamenii took a stand pentru a solidariza cu araboaica discriminata si a se impotrivi, si chiar puternic atitudinii rasiste a vinzatorului.
  Eu sarisem in mijloc ca sa vad intii despre ce e vorba, deci nu stiam ca vinzatorul este staged si pur si simplu mi-a ars obrazul de rusine si mi-a venit rau de indignare cind am vazut reactia lui. Mai trebuie spus ca benzinaria este linga Holon unde procentajul de arabi este minim, de aceea clientii erau evrei.

  http://www.youtube.com/watch?v=KvdQite8rww

  In acest filmulet putem vedea un sample de „iubeste-ti aproapele” (de care vorbisem la topicul cu religia) chiar daca aproapele face parte din alta religie, care de obicei nu e blinda cu evreii si israelienii. In legatura cu omenia evreilor fata de dusmani, spunea odata prietenul meu „Evreii sint adevarati crestini”.

 15. Silvapro
  22 noiembrie 2012

  An English Asian Muslim, Kasim Hafeez, discovered that Israel is a free democratic society that is constantly under attacks and false claims.and now he stands with Israel:
  http://www.youtube.com/watch?v=GHgJ0hhxhLc

  Kasim Hafeez, Pro-Israel British Muslim, an adviser and active member in Stand-With-Israel organization:
  http://www.youtube.com/watch?v=F2ftGzKVDAs

  Sheikh Professor Abdul Hadi Palazzi, Head of the Moslem Community of Italy:
  http://www.youtube.com/watch?v=KHnmj74IEt8

  Si cu asta inchei, cred ca v-am obosit destul.

 16. Solstice
  22 noiembrie 2012

  Salut demersul
  Avem si noi unul aici pe bune, se numeste grupul de prietenie libanezo-israelian.
  E drept ca am trecut underground din ratiuni de securitate logistica insa nici virtual nu au reusit cei de hezbollah sa ne killereasca
  Clipul de mai jos este dedicat libanezilor si israelienilor care au ajutat maronitii libanezi cand erau exterminati de palestinienii lui Arafat in proria lor tara.
  http://www.youtube.com/watch?v=zYzi0i_-ky4

 17. Silvapro
  22 noiembrie 2012

  Hi Solstice,
  Ma bucur de fiecare data sa te gasesc pe ILD.

  Este binevenita orice Initiativa de prietenie intre oameni, grupari si organizatii cu nazuinte, atitudini si preocupari normale, pozitive. Nu mai putin cind este vorba de locuitorii din tara vecina, Libanul. Ce tara infloritoare era Libanul pina sa fie infiltrata de elementele razboinice cu planuri nelalocul lor.
  Iti dai seama ca in lipsa lor, Libanul si Israelul puteau sa reprezinte un exemplu de vecinatate prospera?

  Cred ca e de prisos sa-ti precizez ca Israelul, cu toate ca a intrat in Levanon si s-a instalat acolo citiva ani buni, nu a avut nici cit negru sub unghie planuri de a-l cuceri, de a pune stapinire pe poporul pasnic de acolo, pentru a-l asupri, etc.

  Sper ca mai exista si astazi legaturi intre Israel si maroniti. Cred ca nu sint usor de intretinut in conditiile de astazi cind Hizballah nu tolereaza aceasta apropiere.

  Cita nedreptate si fatarnicie la ONU cind tot timpul este blamat Israelul cu fel de fel de pretexte mincinoase, pe cind se cam inchide ochii la adevaratele atrocitati care se petrec in Liban si cum poporul libanez original sufera sub jugul violent al lui Hizballah.

  As dori sa aflu multe lucruri, dar nu stiu in ce masura poti scrie liber despre adevarata situatie.

  Am urmarit filmuletul adaugat de tine, era graitor cu toate ca nu era tradus.

  Sper sa revii!

  .

 18. abbu
  22 noiembrie 2012

  Ati inchis grupul ??
  Sau va e frica de Virginia wolf din West Bank

  The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may not have permission to view this page.

 19. Mesaros Marcel
  22 noiembrie 2012

  “VORBIŢI BINE IERUSALIMULUI ŞI STRIGAŢI-I.”
  “Ascultaţi cuvântul DOMNULUI, popoare, şi vestiţi-l în insulele depărtate! Spuneţi: “Cel care a risipit pe Israel îl va aduna şi-l va păzi cum îşi păzeşte păstorul turma.”” Ieremia 31:10.

  Nimeni nu va putea nega vreodată adevărul împlinirii acestei preziceri a Domnului făcută prin profet. Căci, iată, după aproape 2000 de ani de risipire în toată lumea, de persecuţii şi negare a unor drepturi elementare, poporul evreu este readunat în patria lui străveche şi este închegat ca o naţiune independentă.

  În Epistola către Romani, capitolul 11:25-31, apostolul Pavel vorbeşte atât despre starea actuală a poporului evreu cât şi despre cea viitoare zicând: “O parte din Israel a căzut într-o împietrire care va ţinea până va intra numărul deplin al Neamurilor. Şi atunci tot Israelul va fi mântuit. Acesta va fi legământul pe care-l voi face cu ei când le voi şterge păcatele”.

  Întoarcerea favorii la Israel însă nu este condiţionată de intrarea lor sub legământul creştin de acum. Dacă ar fi condiţionată n-am vedea statul Israel pe harta lumii. Întoarcerea favorii la Israel a început odată cu sfârşitul dublului de pedeapsă sub legământul legii (Ier.16:14-18; Zah. 9:10-12; Isa. 40:1,2)

  Prin profetul Ieremia (cap. 31:31-34) Domnul promite că va face cu ei un nou legământ. Sub acest legământ nou, pecetluit cu sângele lui Cristos, după ce se va completa Biserica, adică după ce va intra numărul deplin dintre neamuri, împietrirea lor va fi îndepărtată, primindu-L pe Isus Cristos ca Mesia. Domnul spune acest lucru prin profetul Zaharia (12:10): “Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns”. Acesta este legământul sub care atât evreii cât şi neamurile îşi vor putea câştiga viaţa pe pământ. Isaia 49:6; Ioel 2:32.

  În contextul actual al ameninţării şi hărţuirii Israelului de către vrăjmaşi, având în vedere această perspectivă luminoasă, Dumnezeu îi îndeamnă pe creştini să dea acestui popor un mesaj de încurajare, astfel: ““Mângâiaţi, mângâiaţi pe poporul Meu”, zice Dumnezeul vostru. “Vorbiţi bine Ierusalimului şi strigaţi-i că timpul lui de suferinţă s-a sfârşit, că nelegiuirea lui este iertată, căci a primit din mâna DOMNULUI de două ori cât toate păcatele lui””. Isaia 40:1, 2.

 20. Mesaros Marcel
  22 noiembrie 2012

  Israel îndeplinind profeţiile
  “Vorbiţi bine Ierusalimului şi strigaţi-i că robia lui s-a sfârşit, că nelegiuirea lui este ispăşită”.
  Isaia 40:2

  Vreme de 18 secole poporul evreu a trăit în afara spaţiului său geografic, împrăştiat printre alte popoare.
  Eforturile sale de revenire pe pământul natal, începute la sfârşitul secolului trecut, au fost încununate de succes prin formarea statului Israel în anul 1948 şi continuă prin repatrierea evreilor din diaspora.
  Reconstituirea statului Israel, după un lung şir de suferinţe, este un adevărat miracol al istoriei, consfinţind un destin unic, fiind unul din marile semne ale timpului, una din marile dovezi că lumea noastră se apropie cu paşi repezi de vremurile bune, vremuri de pace şi dreptate, prezise prin Cuvântul lui Dumnezeu.
  Înainte cu câteva zile de răstignire, Isus a profeţit împrăştierea evreilor printre neamuri, zicând: “De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge găina puii sub aripi, şi n-aţi vrut! Iată că vi se lasă casa pustie” (Mat. 23:37, 38).
  Ei înşişi şi-au atras asupra lor această pedeapsă atunci când, la propunerea lui Pilat de a-L elibera pe Isus, mulţimea a spus: “Sângele Lui să fie asupra noastră şi asupra copiilor noştri” (Mat. 27:25).
  În Osea 9:10, Israelul este asemănat cu un smochin. De asemenea, în Luca 21:29-31, Domnul nostru Isus spune: “Vedeţi smochinul şi toţi copacii. Când înfrunzesc, şi-i vedeţi, voi singuri cunoaşteţi că de acum vara este aproape. Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape”.
  “Înfrunzirea smochinului” — revenirea la viaţă a naţiunii evreieşti, este deci o mărturie sigură că trăim la sfârşitul “veacului acestuia”, când Domnul este gata să-Şi stabilească Împărăţia de pace şi dreptate pe pământ.
  În contextul revenirii la viaţă a acestei naţiuni se încadrează şi viziunea lui Ezechiel despre valea oaselor uscate (Ezec. 37). Profetul a văzut o vale plină de oase uscate pe care a crescut carne, au fost acoperite cu piele şi, intrând duh în ele, au înviat. În versetele 11 şi 12 ni se spune clar: “… oasele acestea sunt toată casa lui Israel. … Iată, vă voi deschide mormintele, vă voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu, şi vă voi aduce iarăşi în ţara lui Israel”.
  În această profeţie “mormintele” sunt ţările în care trăiseră ca străini. Şi iată, acum “mormintele” au fost deschise. Cine s-ar fi gândit vreodată că marele “mormânt”, Uniunea Sovietică, va fi deschis! Profetului Ieremia i s-a descoperit cu siguranţă, fiindcă spune: ““Iată vin zile”, zice Domnul, când nu se va mai zice: “Viu este Domnul care a scos din ţara Egiptului pe copiii lui Israel!” Ci se va zice: “Viu este Domnul, care a scos pe copiii lui Israel din ţara de la miazănoapte şi din toate ţările unde-i izgonise!” Căci îi voi aduce înapoi în ţara lor, pe care o dădusem părinţilor lor” (Ieremia 16:14, 15).
  Vedem, deci, că pedeapsa pe care şi-au atras-o asupra lor nu înseamnă îndepărtarea lor pentru totdeauna din favoarea lui Dumnezeu. Iată cum prezintă apostolul Pavel întoarcerea favorii la Israel: “O parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor. Şi atunci tot Israelul va fi mântuit, după cum este scris: “Izbăvitorul va veni din Sion, şi va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov”” (Rom. 11:25, 26).
  Majoritatea creştinilor pun în legătură revenirea evreilor în Ţara Sfântă cu sfârşitul veacului acestuia, dar scopul revenirii lor acolo este încă neclar pentru mulţi.
  Dacă am presupune că Dumnezeu vrea ca ei, odată adunaţi acolo, să se încadreze într-una dintre nenumăratele grupări religioase pentru a fi mântuiţi, ar fi în contradicţie cu ceea ce ne spune apostolul Pavel, că “… împietrirea lor va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor” (Rom. 11:25), adică până când Dumnezeu Îşi va fi ales un popor dintre neamuri, care să-I “poarte Numele” (Fapte. Ap. 15:14). Acest popor are multe denumiri în Scripturi, ca: “turma mică” în Luca 12:32, “trupul lui Hristos” în Efeseni 4:11, 12, “soţia Mielului” în Apocalipsa 19:7.
  Deşi — ca indivizi — şi evreii au beneficiat în aceeaşi măsură de chemarea cerească tot veacul evanghelic, din cuvintele apostolului Pavel reiese că mântuirea lor — ca naţiune — va avea loc după terminarea alegerii Bisericii, căci el spune: “Izbăvitorul va veni din Sion (Hristos şi Biserica), şi va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov” (Rom. 11:26).
  Prin urmare, convertirea la creştinism a lui Israel — ca naţiune — nu este pentru timpul prezent; şi chiar dacă Dumnezeu are un scop special cu ei pentru viitor, ei sunt supuşi păcatului, ca şi întreaga omenire (Ezec. 36:31). Ei rămân tot sub legea lui Moise, până când Hristos şi Biserica îi vor învia pe părinţii lor, Avraam, Isaac, Iacov şi pe toţi profeţii, prin care Dumnezeu va face cu Israelul un nou legământ, despre care vorbeşte profetul Ieremia în capitolul 31, versetele 31-33: ““Iată, vin zile”, zice Domnul, “când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou. Nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinţii lor …, ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea” (după veacul evanghelic) zice Domnul: “Voi pune Legea Mea în lăuntrul lor … şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu””.
  Sub acest legământ, al cărui mijlocitor va fi Hristos, israeliţii vor învăţa căile dreptăţii, le vor practica şi vor deveni un exemplu şi un îndrumător pentru alţii, cum spune Dumnezeu prin profetul Isaia: “… ei vor vesti slava Mea printre neamuri” (Isa. 66:19) şi profetul Osea: “Voi fi ca roua pentru Israel; el va înflori ca crinul şi va da rădăcini ca Libanul” (Osea 14:5).
  În acel timp se va îndeplini profeţia lui Mica 4:1,2: “În vremurile de pe urmă, muntele Casei Domnului va fi întemeiat tare ca cel mai înalt munte, se va înălţa deasupra dealurilor, şi popoarele vor veni grămadă la el. Neamurile se vor duce cu grămada la el şi vor zice: “Veniţi, haidem să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne înveţe căile Lui şi să umblăm pe cărările Lui! Căci din Sion (Hristos şi Biserica) va ieşi Legea, şi din Ierusalim (Israelul trupesc restaurat) Cuvântul Domnului.””

 21. bds
  22 noiembrie 2012

  BDS – adica Boycot, Divest, Sanction Israel! Nu poti sa omori 62 de oameni si sa ranesti 2600 intr-o zi, in tara lor (cupata chiar asa cum e). La fel cum nu poti nici sa ocupi teritorii de 30 de ani care nu sunt ale tale (West Bank – Palestina) si Golan Heights (Siria – unde e rezerva de apa a statului Israel).
  De asemenea:
  Anti-Semitism inseamna sa urasti evreii pentru ca sunt evrei. Nu toti evreii sunt israelieni, dar majoritatea israelienilor sunt evrei.
  Anti-Zionism: inseamna miscarea impotriva unui singur stat Israelian (adica crearea celor 2 state, Israel si Palestina) asa cum sustine rezolutia UN. Acei UN, care au recunoscut statul Israel acum 70 de ani si care o sa recunoasca si statul Palestina. Pana cand nu va exista Palestina si refugiatii se vor putea intoarce acasa, eu personal o sa: Boicotez, nu o sa investesc sau nu o ssa cumpar produse Israeliene si o sa sustin impunerea sanctiunilor impotriva Israelului.
  Da, sunt evreu, nu, nu sunt israelian!
  Shalom

 22. Emil Borcean
  22 noiembrie 2012

  Tovarase BDS, faci ce doresti. Boicoteaza pana cand cazi lat. Nu de alta, dar ai grija sa nu care cumva sa cumperi produse care contin tehnologie israeliana (in medicina, IT, robotica, aparatura de larg consum). Sa cumperi numai ce produce Hamas. Capisci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian