ProBezmetici Vest

Aflăm de la grupul Facebook AntiFrack Vest:

bullshit-antifrackvest

Cornel Cristescu: „100.000 de gospodării din mai multe regiuni ale statului Virginia, au primit recomandarea de a nu consuma APĂ, datorită condamnării acesteia cu Methylcyclohexane, utilizat în fracturarea hidraulică.”

Zău?! Virginia de Vest (nu Virginia, cum crede tânarul postac de mai sus) e un stat american cu tradiții vechi în mineritul de cărbune. Și, ca să nu fiu acuzat de citarea unor surse nerecomandate de comitetul central al corectitudinii politice (FoxNews, par egzamplu), am schimbat canalul pe CNN:

Persoane oficiale s-au întâlnit duminică pentru a discuta despre analizele efectuate asupra apei contaminate din Virgina de Vest, a declarat un furnizor de apă afectat de această contaminare. Apa a fost contaminată de o substanță chimică folosită pentru curățirea cărbunelui.

Compania West Virginia American Water și-a anunțat clienții că o echipă interdepartamentală deliberează în ce privește oportunitatea continuării analizelor de apă.

[…]

Restricțiile de apă au intrat în efect joi, după ce s-a descoperit că aproximativ 7.500 galoane de metanol 4-methylcyclohexane – o chimicală folosită la curățirea cărbunelui – s-au scurs dintr-un rezervor aflat la o milă în amonte de sediul stațiilor de epurare ale firmei West Virginia American Water.

[…]

Această substanță chimică s-a revărsat dincolo de zona de retenție din jurul unui rezervor administrat de Freedom Industries, care furnizează materiale pentru industria minieră a cărbunelui. Substanța a migrat în râul din vecinătate.

Officials pore over test results for W. Va. water tainted by chemical spill

Recapitulare. Incidentul din Virginia de Vest nu are nicio legătură cu fracturarea hidraulică pentru gaze de șist. Un vițel entuziast postează despre acest incident pe pagina de Facebook a unui grup antifracturare, creând impresia că la origine se află obsesia vieții lui. Următorii dau likeuri și povestesc mai departe („ai auzit, bă, ce i-au otrăvit pe ăia din Virginia…”), îngrozind alți viței.

Telefonul fără fir al bezmeticilor „de mediu”.

Un gând despre “ProBezmetici Vest

  1. Astazi s-a inceput spalarea unor linii de alimentare cu apa pentru 5000 de consumatori casnici si industriali din Virginia de Vest si in orele urmatoare vor urma si alti 25000 de consumatori. Spalarea cu apa curata a liniilor contaminate cu 4-metil ciclohexil metanol (MCHM) nu se poate face dintr-o data pentru toti cei 100000 de consumatori afectati deoarece firma West Virginia American Water Co a avertizat asupra scaderii presiunii din linii.

    http://edition.cnn.com/2014/01.....ted-water/

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.