Bărbat care se dă drept femeie a câștigat titlul mondial la ciclism pentru femei

6

Un bărbat biologic, care se identifică drept o femeie transgender, a câștigat duminică un eveniment de ciclism al campionatului mondial pentru femei.

Rachel McKinnon (în imagine), profesor la Colegiul din Charleston, a câștigat în cadrul grupei de vârstă de 35-39 ani proba de sprint la Campionatul Mondial de Ciclism UCI Masters Track din Los Angeles.

McKinnon, reprezentând Canada, le-a învins pe Carolien Van Herrikhuyzen din Olanda și pe ciclista americană Jennifer Wagner, astfel obținând medalia de aur.

McKinnon a sărbătorit victoria pe Twitter, scriind: “Sunt prima femeie transgender care a devenit campion mondial”.

Permisia dată bărbaților biologici care se identifică drept femei transgender să concureze în evenimentele atletice ale femeilor este un subiect controversat, deoarece criticii au susținut că acest lucru le pune pe concurentele de sex feminin într-un dezavantaj inerent.

McKinnon nu a răspuns la un e-mail care solicita comentarii pentru acest articol.

McKinnon a fost citat în publicația USA Today din luna ianuarie, argumentând împotriva faptului că bărbaților biologici li se cere să suprime testosteronul, ca o cerință pentru a concura împotriva femeilor.

“Nu putem recunoaște în societate, din punct de vedere legal, o femeie trans drept femeie, în general, și să nu îi recunoaștem aceeași calitate și în sport”, a declarat McKinnon pentru USA Today.

“Concentrarea pe avantajele de performanță este în mare măsură irelevantă, deoarece aceasta este o problemă de drepturi. Nu ar trebui să ne îngrijorăm de faptul că trans-sexualii vor participa la Jocurile Olimpice. Ar trebui să fim îngrijorați de corectitudinea față de ei și de drepturile omului.”

McKinnon a comparat, de asemenea, restricțiile privind bărbații biologici care participă la evenimentele sportive ale femeilor cu segregarea rasială.

“Această chestiune este mai importantă decât sportul și este vorba despre drepturile omului”, a declarat McKinnon pentru USA Today.

“Prin conformarea cu vederile populației normale este sporită opresiunea la adresa celor transgender. Când vine vorba de extinderea drepturilor unei populații minoritare, de ce am solicita opinia majorității? Pun pariu că o mulțime de oameni albi au fost supărați atunci când a avut loc desegregarea rasială a sportului și a fost permis accesul negrilor. Dar a trebuit să ne obișnuim cu acest lucru.”

SURSA   Daily Caller

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

6 COMENTARII

  1. E halucinant!Azi-maine o sa se trezeasca vreun mascul nesigur pe genul lui, care o sa pretinda ca e reincarnarea Mariei Tanase,si-o sa ne ceara pe chestia asta drepturi de autor…E ca vanzarea ”pamantului” de pe luna!

    Diavolul chiar exista,si se comporta cu noi ca o mama grijulie!…

  2. Curios ,, cam cu 50 de ani in urma s+a luat decizia testarii genetice a sprotivelor… Alea care preyentau un cromozom Y erau sfatuite sa faca sport de placere (fusesera 2 cazuri … si uan dintre campioane devenise barbat si inca fertil!=

  3. total nedrept, sportul nu poate cadea atat de jos si sa inghita aceasta diversiune; trebuie sa i se ia medalia si organizatorii pedepsiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here