FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

După summit-ul Trump-Putin de la Helsinki, Pentagonul a aprobat alocarea a 200 milioane dolari pentru Ucraina

Pentagonul a declarat vineri, 20 iulie a.c., că va oferi Ucrainei o sumă suplimentară de 200 milioane dolari pentru a-și spori securitatea, în timp ce se luptă cu o insurgență susținută de Rusia.

Finanțarea va merge către instruirea, echiparea și consilierea militară, astfel încât fosta republică sovietică să poată “să-și apere integritatea teritorială”, a declarat Pentagonul într-un comunicat oficial. SUA a furnizat țării asistență de securitate de peste 1 miliard de dolari din 2014, când Rusia a anexat Crimeea și a sprijinit rebelii din estul Ucrainei.

Anunțul Pentagonului vine la câteva zile după ce președintele Trump a ținut un summit cu președintele rus Vladimir Putin în Finlanda, cu scopul de a găsi modalități de îmbunătățire a relațiilor dintre SUA și Rusia.

Dar agresiunea Rusiei în Ucraina și anexarea Crimeei rămân un obstacol diplomatic major, care au dus la o condamnare internațională largă.

Administrația Trump a adoptat alt curs față de administrația anterioară și a început să furnizeze Ucrainei, la începutul acestui an, armament letal, inclusiv rachete antitanc Javelin.

SURSA   Washington Examiner

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

1 Comment

  1. dan
    25 July 2018

    apropo a observat cineva, daca a privit documentare, despre razboiul in Irak cate masinute produse in Romani, arme produse in Romania au folosist islamistii impotriva fortelor americane? Cineva care a luptat 8 ani in Irak si Afganistan imi spunea ca a fost impuscat cu o arma produsa in Romania dupa ce s-a lovit de o masina Dacia produsa in Romania – asta se intampla in 2010… Probabil ca banii tovarasilor si ai BOR vin din exportul de arme catre tarie teroriste..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto