FUNDATIA IOAN BARBUS

După summit-ul Trump-Putin de la Helsinki, Pentagonul a aprobat alocarea a 200 milioane dolari pentru Ucraina

Pentagonul a declarat vineri, 20 iulie a.c., că va oferi Ucrainei o sumă suplimentară de 200 milioane dolari pentru a-și spori securitatea, în timp ce se luptă cu o insurgență susținută de Rusia.

Finanțarea va merge către instruirea, echiparea și consilierea militară, astfel încât fosta republică sovietică să poată “să-și apere integritatea teritorială”, a declarat Pentagonul într-un comunicat oficial. SUA a furnizat țării asistență de securitate de peste 1 miliard de dolari din 2014, când Rusia a anexat Crimeea și a sprijinit rebelii din estul Ucrainei.

Anunțul Pentagonului vine la câteva zile după ce președintele Trump a ținut un summit cu președintele rus Vladimir Putin în Finlanda, cu scopul de a găsi modalități de îmbunătățire a relațiilor dintre SUA și Rusia.

Dar agresiunea Rusiei în Ucraina și anexarea Crimeei rămân un obstacol diplomatic major, care au dus la o condamnare internațională largă.

Administrația Trump a adoptat alt curs față de administrația anterioară și a început să furnizeze Ucrainei, la începutul acestui an, armament letal, inclusiv rachete antitanc Javelin.

SURSA   Washington Examiner

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. dan
    25 iulie 2018

    apropo a observat cineva, daca a privit documentare, despre razboiul in Irak cate masinute produse in Romani, arme produse in Romania au folosist islamistii impotriva fortelor americane? Cineva care a luptat 8 ani in Irak si Afganistan imi spunea ca a fost impuscat cu o arma produsa in Romania dupa ce s-a lovit de o masina Dacia produsa in Romania – asta se intampla in 2010… Probabil ca banii tovarasilor si ai BOR vin din exportul de arme catre tarie teroriste..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian