Fiul unui imam din SUA antrena copii pentru a comite atacuri cu arme de foc în școli

1

Fiul unui proeminent imam din Brooklyn a antrenat un număr de copii deținuți într-un complex rezidențial din New Mexico să comită atacuri armate în școli, au declarat procurorii care se ocupă de acest caz.

Conform agenției de știri Associated Press, Siraj Ibn Wahhaj, în vârstă de 39 ani, a instruit 11 copii la un complex rezidențial situat la nord de Taos, New Mexico. Autoritățile au percheziționat clădirea vineri și i-au arestat pe Wahhaj, pe doi dintre frații săi și alți doi bărbați, cu ocazia căutării fiului lui Wahhaj, care a fost răpit din Georgia în 2017.

Un baiat de 3 ani a fost gasit ingropat in apropierea complexului rezidențial, dar nu a fost identificat. Fiul lui Wahhaj nu era printre copiii salvați.

Potrivit știrilor, locuitorii din Amalia, New Mexico, în apropierea graniței cu Colorado, s-au plâns de luni de zile în legătură cu condițiile sordide din cadrul complexului rezidențial improvizat. Autoritățile au recuperat mai multe arme de foc, precum și o pușcă semiautomată AR-15.

Jerry Hogrefe, șeriful din districtul Taos, a declarat marți că autoritățile nu aveau inițial dovezi suficiente pentru a percheziționa complexul rezidențial. Wahhaj și fiul său nu au fost văzuți pe proprietate. O ocazie s-a ivit săptămâna trecută, când autoritățile au primit o informație confidențială conform căreia un copil înfometat s-ar afla la complex.

Tatăl lui Wahhaj, numit și Siraj, este un cleric controversat care întreține legături strânse cu grupuri ce militează pentru drepturi musulmane, cum ar fi Cercul islamic din America de Nord, Societatea musulmană americană și Centrul pentru relații islamice americane. Vârstnicul Wahhaj a fost, de asemenea, un conspirator neinculpat în cazul atacului terorist din 1993 asupra clădirii World Trade Center din New York. El a fost chemat ca martor în cadrul procesului lui Omar Abdel Rahman, așa-numitul „Șeic Orb”.

Un purtător de cuvânt al imamului a declarat pentru CNN că el este „devastat” de gîndul că rămășițele copilului descoperit la complexul rezidențial ar putea fi ale nepotului său.

SURSA   Daily Caller

Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAproape un sfert din populația Germaniei provine din imigrație
Articolul următorȘtiri din insula Lesbos la început de august
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

1 COMENTARIU

  1. Și ce credeau că face acolo?Club de brodat goblen?Mulți milițieni din jamahiria americană socialistă postobananiană fac cam ce fac și mulți dintre ăștia din românika , adică nimic,sau dacă vreți, se plâng de un salariu prea mic, în opinia lor, pe care oricum îl iau degeaba.Să fi polițist nu mai e o vocație ci o procopseală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here