FUNDATIA IOAN BARBUS

Știri din insula Lesbos la început de august

1 august – O bandă de hoți, formată din refugiați originari din nordul Africii, a fost arestată în orașul Mytilene din Grecia

După o investigație sistematică din partea poliției din Mytilene, o bandă de migranți a fost arestată luni 30 iulie.

Aceștia sunt acuzați de formarea unei organizații criminale, în scopul de a comite jafuri și spargeri de case și mașini în zona mai largă a orașului Mytilene, capitala insulei Lesbos.

Bunurile furate sunt evaluate în jurul valorii de 25.000 de euro. Șeful organizației criminale este un tunisian de 41 ani, iar ceilalți sunt patru migranți din Algeria și Tunisia, cu vârste între 18 și 37 de ani.

Făptașii sunt acuzați de implicare într-o organizație criminală, de comitere de furt și jaf, precum și de încălcări ale legilor privind drogurile.

Grupul s-a format în urmă cu cinci luni. Făptașii lucrau noaptea, pătrunzând în case din localitate prin uși și ferestre nesecurizate și furând bani, bijuterii, obiecte de valoare, electronice cum ar fi calculatoare, telefoane mobile, precum și diverse alte obiecte. În mod similar au furat și din mașini.

Banda a fost implicată în 14 cazuri de spargere a caselor și două spargeri de vehicule.

Grupul opera din lagărul local de refugiați din Moria, unde poliția greacă nu poate intra ușor. În ultimele săptămâni făptașii au locuit într-o casă închiriată de ONG-uri.

În interiorul acelei case poliția a găsit obiectele de mai jos:

• 8 laptop-uri
• 6 telefoane mobile
• 3 camere video
• diverse electronice
• 7 ceasuri
• o cantitate mare de bijuterii
• 18 pastile narcotice
• o cantitate mică de canabis brut
• numeroase instrumente pentru comiterea de furturi (șurubelnițe, clești, tăietori de metal, cuțite, etc.)

7 august – Migrant de 34 ani arestat în Mytilene, pentru a ispăși o condamnare judecătorească

Marți 7 august un străin în vârstă de 34 ani a fost arestat în Mytilene de ofițeri de poliție de la Ministerul de Securitate, în baza unui mandat de arestare emis de autoritățile din Kastoria, pentru încălcarea legilor privind străinii.

7 august – Migrant de 29 ani arestat pe aeroportul din Mytilene

Un străin în vârstă de 29 ani a fost arestat marți 7 august de catre ofițeri de poliție din cadrul departamentului de gestionare a migrației din Lesbos. El este acuzat de încălcarea legii privind străinii, depoziții false și folosirea de documente false.

Persoana de 29 de ani a încercat să se îmbarce într-un zbor spre Atena, prezentând un document de călătorie care l-ar fi îndrepățit la protecție internațională, dar care aparținea unei alte persoane. Documentul a fost confiscat, iar departamentul de administrare a imigrației din Lesbos a demarat o investigație detaliată.

9 august – Migranți din nordul Africii arestați pentru furt în cafenele și restaurante din orașul Mytilene

Au fost arestați patru algerieni și doi tunisieni, imigranți domiciliați în afara lagărului de refugiați Moria, de pe insula Lesbos. Respectivii locuiau în gazdă la diferite locații din oraș.

Cei șase au fost arestați în legătură cu un val de furturi comise în orașul Mytilene.

Au fost constatate patru cazuri de furt, comise de șase străini cu vîrste între 20 – 43 de ani.

Persoanele arestate furau împreună, mai ales seara și noaptea. Se știe despre trei spargeri la magazine de articole sanitare și de sănătate, de unde au fost sustrase telefoane mobile și bani.

În urmă cu o săptămână făptașii au furat două telefoane mobile dintr-un autovehicul neasigurat.

În posesia făptașilor au fost găsite telefoane mobile, numeroase tacâmuri de argint și bijuterii.

Ancheta este efectuată de departamentul de securitate din Mytilene. Este investigată și implicarea făptașilor în acte conexe.

SURSA   Lesvos Post

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. Lola
    9 august 2018

    „Acei doctori și ingineri electrici(?)” ai merkeloaiei îi „îmbogățesc cultural”la greu pe greci.Dar de ce „intră greu”polițienii greci în lagăr?Se dă examen?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian