Google limitează accesul Huawei la codul software pentru aparatele de tip Android

0

În urma unui ordin guvernamental al administrației Trump, Google a încetat să mai furnizeze firmei Huawei hardware sau software care nu ține de domeniul public, afectând serios capacitatea fabricantului chinez de a crea noi modele de smartphone, sau de a face actualizări la cele existente.

De ce contează: Huawei este al doilea furnizor important de dispozitive Android, după Samsung. Deși telefoanele sale nu sunt disponibile pe scară largă în S.U.A., acestea sunt populare în Canada și Europa, precum și în China.

Această interdicție înseamnă că Huawei va putea să folosească doar versiunea publică sau open source a codului software pentru Android, ceea ce înseamnă că nu va putea oferi aplicațiile Google sau Magazinul Play.

Huawei nu va putea să se bazeze pe Google chiar și pentru actualizările de securitate pentru Android. În schimb, Huawei va trebui să aștepte până când noul cod va fi adăugat la versiunea open-source și apoi va putea distribui actualizările.

Utilizatorii de la ora de față ai dispozitivelor Huawei vor putea să continue să descarce aplicații din magazinul Google Play, existent deja pe aparatele lor.

„Noi respectăm ordinul și analizăm implicațiile”, a spus un purtător de cuvânt al Google, într-o declarație pentru Axios.

Huawei este o firmă de stat chineză, acuzată de autoritățile americane de spionaj industrial, furt de tehnologie și tranzacții financiare ilegale.

SURSA   Axios

Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVictorie neașteptată pentru Dreapta australiană în alegerile parlamentare de sâmbătă
Articolul următorIran a înarmat aliații săi din Irak cu rachete balistice
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here