FUNDATIA IOAN BARBUS

Google limitează accesul Huawei la codul software pentru aparatele de tip Android

În urma unui ordin guvernamental al administrației Trump, Google a încetat să mai furnizeze firmei Huawei hardware sau software care nu ține de domeniul public, afectând serios capacitatea fabricantului chinez de a crea noi modele de smartphone, sau de a face actualizări la cele existente.

De ce contează: Huawei este al doilea furnizor important de dispozitive Android, după Samsung. Deși telefoanele sale nu sunt disponibile pe scară largă în S.U.A., acestea sunt populare în Canada și Europa, precum și în China.

Această interdicție înseamnă că Huawei va putea să folosească doar versiunea publică sau open source a codului software pentru Android, ceea ce înseamnă că nu va putea oferi aplicațiile Google sau Magazinul Play.

Huawei nu va putea să se bazeze pe Google chiar și pentru actualizările de securitate pentru Android. În schimb, Huawei va trebui să aștepte până când noul cod va fi adăugat la versiunea open-source și apoi va putea distribui actualizările.

Utilizatorii de la ora de față ai dispozitivelor Huawei vor putea să continue să descarce aplicații din magazinul Google Play, existent deja pe aparatele lor.

„Noi respectăm ordinul și analizăm implicațiile”, a spus un purtător de cuvânt al Google, într-o declarație pentru Axios.

Huawei este o firmă de stat chineză, acuzată de autoritățile americane de spionaj industrial, furt de tehnologie și tranzacții financiare ilegale.

SURSA   Axios

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian