FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Google limitează accesul Huawei la codul software pentru aparatele de tip Android

Etichete:

În urma unui ordin guvernamental al administrației Trump, Google a încetat să mai furnizeze firmei Huawei hardware sau software care nu ține de domeniul public, afectând serios capacitatea fabricantului chinez de a crea noi modele de smartphone, sau de a face actualizări la cele existente. De ce contează: Huawei este al doilea furnizor important de …

În urma unui ordin guvernamental al administrației Trump, Google a încetat să mai furnizeze firmei Huawei hardware sau software care nu ține de domeniul public, afectând serios capacitatea fabricantului chinez de a crea noi modele de smartphone, sau de a face actualizări la cele existente.

De ce contează: Huawei este al doilea furnizor important de dispozitive Android, după Samsung. Deși telefoanele sale nu sunt disponibile pe scară largă în S.U.A., acestea sunt populare în Canada și Europa, precum și în China.

Această interdicție înseamnă că Huawei va putea să folosească doar versiunea publică sau open source a codului software pentru Android, ceea ce înseamnă că nu va putea oferi aplicațiile Google sau Magazinul Play.

Huawei nu va putea să se bazeze pe Google chiar și pentru actualizările de securitate pentru Android. În schimb, Huawei va trebui să aștepte până când noul cod va fi adăugat la versiunea open-source și apoi va putea distribui actualizările.

Utilizatorii de la ora de față ai dispozitivelor Huawei vor putea să continue să descarce aplicații din magazinul Google Play, existent deja pe aparatele lor.

„Noi respectăm ordinul și analizăm implicațiile”, a spus un purtător de cuvânt al Google, într-o declarație pentru Axios.

Huawei este o firmă de stat chineză, acuzată de autoritățile americane de spionaj industrial, furt de tehnologie și tranzacții financiare ilegale.

SURSA   Axios

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *