Mexic cedează la presiunile lui Trump: va lua măsuri specifice de a combate imigrația ilegală la granița cu SUA

3

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a anunțat vineri că administrația sa va lua o serie de măsuri concrete, stabilite în urma negocierilor bilaterale cu oficialii americani, de a combate imigrația ilegală din Mexic către SUA.

S-a ajuns la această înțelegere după ce Donald Trump a anunțat săptămâna trecută că SUA va impune tarife comerciale de 5% pentru toate bunurile comerciale exportate de Mexic în SUA – care ar fi crescut lunar până la 25% – dacă autoritățile mexicane nu vor semna un acord comun cu SUA, prin care să se angajeze la o serie de măsuri specifice de combatere a imigrației ilegale. Noile tarife împotriva Mexicului ar fi intrat în vigoare luni 10 iunie.

Partea mexicană s-a angajat, printre altele, să trimtă imediat 6000 de militari din Garda Națională la granița cu Guatemala. De asemenea, Mexicul a fost de acord să își revizuiască protocolul de solicitare și acordare de azil, astfel încât solicitații de azil să trebuiască să ceară refugiu în prima țară în care ajung, după părăsirea propriei țări.

Autoritățile mexicane au blocat deja, miercuri, avansul unei caravane de 1000 de migranți, care se deplasau în nordul țării, de-a lungul unei autostrăzi.

Este estimat că în jur de 100.000 de imigranți ilegali intră în SUA lunar.

SURSA   Associated Press

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVești bune din Rusia: a luat foc o mare navă de desant a Flotei de Nord
Articolul următor78 de ani de la primul val de deportări în Siberia și Kazahstan din Basarabia şi Nordul Bucovinei
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

3 COMENTARII

  1. Corect, dar nu uitati ca luni democratii incep audierile pentru impeachement. Daca Trump nu castiga in 2020 s-a terminat si cu America si cu societatea occidentala asa cum o cunoastem. Pregatiti-va pentru comunism, Ceausescu n-a visat niciodata sa ajungem aici…

  2. Este visul hoardei de aur de la kremlin ! Dar nu o sa ajunga ei la asta – este pregatita armata civililor americani conservatori/normali la cap sa-i puna la respect pe Ultra-neo-marxistii lui peshte…

    Sunt destui tragatori pe nas care n-au aflat ca Biserica lui Hristos nu poate fi invinsa !!!

  3. Nu poate fi invinsa, daca lupta.
    E vremea sa luam biciul din cui si sa-l folosim pe magari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here