FUNDATIA IOAN BARBUS

Mexic cedează la presiunile lui Trump: va lua măsuri specifice de a combate imigrația ilegală la granița cu SUA

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a anunțat vineri că administrația sa va lua o serie de măsuri concrete, stabilite în urma negocierilor bilaterale cu oficialii americani, de a combate imigrația ilegală din Mexic către SUA.

S-a ajuns la această înțelegere după ce Donald Trump a anunțat săptămâna trecută că SUA va impune tarife comerciale de 5% pentru toate bunurile comerciale exportate de Mexic în SUA – care ar fi crescut lunar până la 25% – dacă autoritățile mexicane nu vor semna un acord comun cu SUA, prin care să se angajeze la o serie de măsuri specifice de combatere a imigrației ilegale. Noile tarife împotriva Mexicului ar fi intrat în vigoare luni 10 iunie.

Partea mexicană s-a angajat, printre altele, să trimtă imediat 6000 de militari din Garda Națională la granița cu Guatemala. De asemenea, Mexicul a fost de acord să își revizuiască protocolul de solicitare și acordare de azil, astfel încât solicitații de azil să trebuiască să ceară refugiu în prima țară în care ajung, după părăsirea propriei țări.

Autoritățile mexicane au blocat deja, miercuri, avansul unei caravane de 1000 de migranți, care se deplasau în nordul țării, de-a lungul unei autostrăzi.

Este estimat că în jur de 100.000 de imigranți ilegali intră în SUA lunar.

SURSA   Associated Press

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

3 comentarii

  1. Florin
    8 iunie 2019

    Corect, dar nu uitati ca luni democratii incep audierile pentru impeachement. Daca Trump nu castiga in 2020 s-a terminat si cu America si cu societatea occidentala asa cum o cunoastem. Pregatiti-va pentru comunism, Ceausescu n-a visat niciodata sa ajungem aici…

  2. dorin
    8 iunie 2019

    Este visul hoardei de aur de la kremlin ! Dar nu o sa ajunga ei la asta – este pregatita armata civililor americani conservatori/normali la cap sa-i puna la respect pe Ultra-neo-marxistii lui peshte…

    Sunt destui tragatori pe nas care n-au aflat ca Biserica lui Hristos nu poate fi invinsa !!!

  3. crs
    8 iunie 2019

    Nu poate fi invinsa, daca lupta.
    E vremea sa luam biciul din cui si sa-l folosim pe magari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian