FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

SUA a depășit Rusia și Arabia Saudită, devenind cel mai mare producător de petrol din lume și independente energetic după 75 de ani

Pentru prima dată în 75 de ani, Statele Unite au exportat mai mult petrol decât au importat, urmare a angajamentului președintelui Trump ca America să obțină “independența energetică”, scrie Joseph Curl pentru The Daily Wire.

SUA a fost importator net de petrol din 1949, până când, în ultima săptămână a lunii noiembrie, importurile nete de țiței și produse petroliere au scăzut la minus 211.000 barili pe zi – ceea ce înseamnă că America a exportat mai mult decât a importat, potrivit datelor oferite de US Energy Information and Administration.

Producția de petrol a fost în plină expansiune în S.U.A. de când revoluția gazelor de șist s-a întins în întreaga țară. America este acum cel mai mare producător mondial de petrol, depășind Rusia și Arabia Saudită. Pe măsură ce boom-ul exploatărilor de petrol din S.U.A. s-a răspândit, puterea OPEC a scăzut, iar prețurile la gaze din S.U.A. au scăzut de la maximele înregistrate sub fostul președinte Barack Obama.

După 40 de ani, SUA reia exportul de petrol spre Europa. „Vom înlocui Rusia ca furnizor”

Importurile nete au atins punctul culminant în 2005, ajungând la 14 milioane de barili pe zi, dar în ultimele luni, SUA a importat în medie 2 milioane de barili pe zi. Producția SUA e de peste două ori mai mare decât în 2012 din cauza noilor tehnologii pentru extracția petrolului.

“Exporturile de țiței din SUA sunt pe cale să crească și mai mult, cu noile conducte de la Permian în lucru și cel puțin nouă terminale planificate, care vor putea încărca supertancuri petroliere”, relatează Bloomberg.

“Singura facilitate capabilă în prezent să încarce cele mai mari nave, Louisiana Offshore Oil Port, este pe punctul de a încărca mai mult petrol în decembrie decât în ​​orice altă lună”.

Oil Supertanker american

Trecerea la exporturile nete reprezintă rezultatul dramatic al unui boom fără precedent în producția de petrol american, cu mii de sonde extrăgând din regiunea Permian din Texas și New Mexico, până în Bakken din Dakota de Nord și la Marcellus, în Pennsylvania. …

Masivele zăcăminte Permianul pot fi chiar mai mari decât se credea anterior. Bazinul Delaware, partea mai puțin exploatată a zăcământului, deține mai mult decât dublul cantității de țiței față de bazinul frate, Bazinul Midland din Dakota de Nord, a declarat joi U.S. Geological Service.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat în ultimul său raport privind energia mondială că “Statele Unite vor contribui cel mai mult la piața petrolului, reprezentând aproape 75% din creșterea mondială a producției de petrol în perioada de până în 2040”, scrie Epoch Times.

Știrile despre faptul că Statele Unite devin un exportator net de petrol au fost în mare ignorate săptămâna trecută, deoarece piețele erau obsedate de reuniunea OPEC de la Viena.

“Deși atenția este atât de mult concentrată asupra dramei din cartelul petrolier OPEC, știrea cu adevărat istorică care a trecut neobservată a fost că Statele Unite au exportat săptămâna trecută, pentru prima dată, mai mult petrol brut și combustibil decât au importat”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group din Chicago.

OPEC, uriașul cartelul din Orientul Mijlociu, a votat vineri să reducă producția de petrol cu 1,2 milioane barili pe zi în primele șase luni ale anului 2019. Mutarea este un efort de a împinge prețurile în sus.

Trump, însă, a cerut OPEC și Arabiei Saudite să nu restricționeze producția de petrol. “Sperăm că OPEC va menține fluxurile de petrol așa cum sunt, nu restricționate. Lumea nu dorește să vadă, și nu are nevoie, de prețuri mai ridicate la petrol “, a scris el pe Twitter miercurea trecută.

SURSA THE DAILY WIRE

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 Comments

  1. Dorin
    11 December 2018

    Foarte interesant cum va evolua competiția dintre petrolul sintetic (despre care nu se vorbește dar se lucrează…) și propulsia electrică !
    Pentru că s-a calculat deja faptul că propulsia electrică este mai nocivă-poluantă pt. climatul global decât propulsia cu combustibili fosili !!
    Și ar mai fi propulsia cu hidrogen și alte minunății, care, pe termen lung, vor băga în găoacele pe deplin meritate „națiunile” petrolifer-gazeifere din Asia, alea care posedă cele mai deșănțate conduceri dictatoriale ….

  2. Adi
    11 December 2018

    Intre timp, GM inchide vreo 4 fabrici de masini. Toate fac masini din clasa medie (stil berlina, sedan). Toata lumea vrea SUV-uri acuma. Cuplat cu vestea buna a ieftinirii petrolului, parerea mea este ca propulsia electrica si petrolul de porumb vor ramane niste piete niche.

  3. lola
    11 December 2018

    La electric ar fi ceva dacă o să reușească să facă mai repejor bateria cu sodiu.Nu toată energia se obține din petrol și cărbune, mai este și nuclearul, hidro, geotermal etc.Hidrogenul este o bazaconie indiferent cum ar fi obținut.Din păcate la electro randamentul bateriei e pe undeva la 60%, electronica mai pierde 10%, motoarele 30% iar cu restul te poți plimba cu o mașină cu15%mai grea din care încălzirea și răcirea mai mănâncă 5% iar frâna “regenerabilă “pompează”sub 10%în oraș.Dacă mai pui la socoteală că cel mai mare specialist în baterii este mr Goodenough(chiar așa îl cheamă pe om)care are peste 90 de ani și din spate vin tare experți în gender equality cam vezi viitorul.Mi se pare rezonabil ca uzinele să aibă comunități de oameni care le deservesc în apropiere, toată munca care poate fi făcută acasă să fie făcută acasă iar transportul de oameni și bunuri să fie făcut pe căi ferate ușoare suspendate de vehicule complet automatizate cu tracțiune electrică alimentată de panouri solare sau turbine eoliena plasate în apropiere, cu costuri de mentenanță și energie foarte scăzute.Ar fi o rețea autonomă care ar putea transporta mărfuri, apă și energie pe distanțe mari între comunități suficient de mici ca să devină coezive și să reducă criminalitatea.În plus, ar putea crește singură fiind tot timpul pe profit.Șoselele sunt periculoase,încete și scumpe și acoperă suprafețe mariși mai depind și de vreme.Cât despre arabi și petrol, fraierii de creștini i-au pus în poziția în care pot fi șantajați de ei.Vezi cumva o arabie wahabită superioară tehnologic și militar stând la discuții cu vreo țară creștină bogată în petrol despre redevențe?God damn that idiot lawrence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *