FUNDATIA IOAN BARBUS

„Allahu Akbar” – strigătul de întâmpinare al celui de-al patrulea mandat al Angelei Merkel. Variante de interepretare

Azi, 14 mai 2018, pe când se îndrepta spre limuzină, părăsind clădirea Reichstagului, unde abia depusese jurământul pentru cel de-al 4-lea mandat de Kanzlerin, Angela Merkel s-a pomenit cu un domn care a alergat spre ea, strigând „Allahu Akbar”. Doi polițiști în civil l-au pus la pământ, iar cancelarul german s-a urcat în mașină fără alte evenimente.

Până la momentul publicării acestei știri, redacția ILD nu este în măsură să ofere cititorilor mai multe explicații.

Interpretările posibile sunt multiple, invităm cititorii să le evalueze, eventual să propună și altele.

1. Deși s-a auzit strigătul ”Allahu akbar”, incidentul nu are neapărat legătură cu Islamul.

2. Brutalitatea cu care a fost pus la pământ domnul în chestiune, fără a se ține cont de prezumția de nevinovăție, fără a se încerca un dialog cu el, arată că poliția ar trebui desființată, pentru că este o instituție intolerantă prin definiție. Dacă nu e desființată, cel puțin ar trebui ca niciun creștin să nu mai poată fi angajat în ea. Iar reprezentarea musulmanilor să fie permanent proporțională cu creșterea numărului acestora în Germania.

3. Este posibil ca cetățeanul care a protagonizat acest incident să fi fost un sincer patriot german, care să fi dorit doar să-și exprime recunoștința față de Allah pentru realegerea D-nei Merkel și pentru constituirea (în sfârșit!) guvernului Germaniei, după mai mult de jumătate de an de incertitudini, timp în care în toate moscheile din Bundesrepublik s-au înălțat rugăciuni pentru succesul negocierilor în vederea Gro Ko.

4. Este posibil ca, văzându-se în sfârșit instalată în funcție, noua-vechea Bundeskanzlerin să fi strigat ea însăși „Allah Akbar”, iar polițaii în civil au prins primul arab din preajmă și l-au trântit la pământ, mainfestându-și astfel islamofobia. Presupunem că deja au fost destituiți și trimiși să urmeze un curs de sensibilizare și toleranță.

5. Este posibil ca totuși, domnul respectiv să fi lansat strigătul, sperând la șansa unui selfie cu Mama Merkel, cunoscând ospitalitatea și gingășia cancelarului german pentru toți cei care se folosesc în mod curent de această sintagmă.

6. Incidentul poate fi un happening organizat de vreun ONG european, cu scopul de a crea awareness față de problemele refugiaților și aduce cât mai mulți în toate țările UE, pentru deschiderea acestor societăți și îmbogățirea lor culturală.

SURSA   tag24.de

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Un comentariu

  1. maria
    14 martie 2018

    Sa-i primim cu bratele deschise pe musulmani ca sa ne aduca legea shariei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian