FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Ambasada SUA la Bucureși: SUA se opune gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania

Etichete:

Ieri, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a publicat pe Facebook un comentariu prin care anunță că SUA se opune construirii gazoductului Nord Stream 2, care conectază în mod direct Germania și Rusia prin Marea Baltică. Conform Ambasadei SUA, Nord Stream 2 sporește „infleunța malignă” a Rusiei în Europa.

Ieri, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a publicat pe Facebook un comentariu prin care anunță că SUA se opune construirii gazoductului Nord Stream 2, care conectază în mod direct Germania și Rusia prin Marea Baltică. Conform Ambasadei SUA, Nord Stream 2 sporește “infleunța malignă” a Rusiei în Europa.

“Rusia încearcă să divizeze Europa. Nu ii permiteți!”, scrie Ambasada SUA la București:

Conform site-ului caleaeuropeana.ro, lucrările premergătoare construcţiei secţiunii offshore a gazoductului Nord Stream 2 au debutat la 15 mai în Germania, citând consorţiul condus de Gazprom, responsabil pentru acest proiect.

Cu o lungime de 1.200 de kilometri, Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Nord Stream este un proiect deținut în majoritate de Rusia prin intermediul companiei de stat Gazprom și implică și actori energetici din Uniunea Europeană, precum Basf, E.ON, Engie, OMV și Shell. Proiectul în valoare de 10 miliarde de dolari vine în sprijinul relației sensibile dintre Rusia şi Germania și ar putea aduce Berlinul în poziţia de punct central al pieţei europene a gazelor. În prezent, Rusia furnizează 34% din gazele consumate în Europa, iar Nord Stream 2 ar aduce cota la 40%. Polonia, țările baltice și SUA sunt doar câteva din vocile împotriva construcției acestui gazoduct, scrie caleaeuropeana.ro.

În 2017, Gazprom şi-a majorat exporturile de gaze naturale spre Europa cu 8,1%, până la valoarea record de 193,9 miliarde de metri cubi.

SURSA   U.S. Embassy Bucharest, Calea Europeană

Puteți citi și:

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Comentarii

 1. Ambasada SUA la Bucureși: SUA se opune gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania | Europedirect BotoșaniSpune:

  Răspunde
  iunie 25, 2018

  […] Sursă: Ambasada SUA la Bucureși: SUA se opune gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania […]

 2. avenirvSpune:

  Răspunde
  iunie 25, 2018

  nu-i nici o problema. USA deja a inceput sa aduca LNG in Europa si uitandu-ne la cat gaz produce USA acum, cred ca este mai ieftin decat ce vine de la rusi.
  legile pietii libere vor invinge. cred ca nimeni nu neaga asta.
  ce face ukraina acum este in favoarea rusilor: importa gaz din europa, gaz care vine din rusia; in acest mod rusii au plata garantata.

 3. LolaSpune:

  Răspunde
  iunie 25, 2018

  Sunt totuși costuri tehnologice și de transport, Avenirv, cât și un plus de distanță și o rețea de transport nu neapărat proiectată pentru volume mari cât și capacități de stocare limitate.Gazul de șist nu este similar cu gazele naturale.Dacă mai pui și frecușurile politice interne ale eurabiei ajungi la concluzia că gazul american ar fi mai ieftin decât cel rusesc doar în cazul improbabil în care americanii ar subvenționa cumva exportul de gaz chiar dacă multe țări europene îi sfidează în problema bugetului de apărare.America are interese în zonă însă nu se face preș în fața nulităților ce conduc azi Bruxellesul.În plus, mai există și afinitatea dintre țară care l-a dat pe Marx și cea care l-am pus în practică și jocul dublu ticălos pe care îl face stânga globalistă azi.

 4. Vlad GeluSpune:

  Răspunde
  iunie 25, 2018

  avenirv – numai prostii spui, mai documenteaza-te !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *