FUNDATIA IOAN BARBUS

Apel pentru expulzarea ambasadorului Rusiei: Este inacceptabila prezența unui ambasador al unui Președinte care amenință România cu lovituri nucleare

Profesorul Cătălin Avramescu, conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a publicat pe pagina sa de Facebook un apel prin care cere președintelui României, Klaus Iohannis, să îl expulzeze pe ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin.

“Apel pentru expulzarea ambasadorului Rusiei la București, Excelența Sa Valeri Kuzmin

Domnului Klaus Iohannis, Președintele României.

Acum mai mult de o lună trupele Rusiei au atacat, contrar dreptului internațional, Ucraina. Scopurile acestei invazii au fost formulate, în clar, de Vladimir Putin: ștergerea de pe hartă a poporului ucrainean, anexarea unor teritorii la Federația Rusă, instalarea unui regim-marionetă la Kiev, și amenințarea independenței altor state din “străinătatea apropiată” a Rusiei.

Din primele zile a devenit evident că trupele Rusiei sunt angajate într-o campanie de genocid. Orașe întregi sunt rase cu artileria de pe fața pământului. Sunt luate la țintă spitale și magazine. Zeci de miii de civili sunt deportați.

Regimul lui Vladimir Putin este, prin acțiunile și ideologia sa, unul de tip fascist.

Este inacceptabila prezența, la București, a unui ambasador al unui Președinte care amenință Europa, inclusiv România, cu lovituri nucleare.

Vă cerem, domnule Președinte Iohannis, ca între două partide de golf, să dispuneți expulzarea ambasadorului Rusiei.

Excelența Sa, domnul Valeri Kuzmin, oricum a abuzat de privilegiile sale diplomatice prin declarații iresponsabile. Mai nou, susține că ambasada a fost ținta unui “atac terorist”.

Curaj, domnule Iohannis! Lituania, o țară cu nici trei milioane de locuitori, deja l-a expulzat ambasadorul Rusiei. România măcar atât poate face.

Cătălin Avramescu,
conferențiar, Facultatea de Științe Politice/Universitatea din București.”

Doritorii pot semna apelul profesorului Avramescu aici.

Citiți și:

“Kuzmin trebuie să fie expulzat!” Protest la Ambasada Rusiei, 27 martie, împotriva genocidului rusesc din Ucraina – organizat de Asociația 21 Decembrie 1989, susținut de Fundația Ioan Bărbuș

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian